sursa foto:  Facebook

Fostul șef al IPJ Călărași, Marian Iorga, a fost trimis în judecată de DNA, pentru luare de mită și trafic de influență, în formă continuată

Fostul șef al IPJ Călărași, Marian Iorga, a fost trimis în judecată, miercuri, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, pentru luare de mită și trafic de influență, în formă continuată.

Reamintim că Bugetul.ro a publicat mai multe articole, în vara anului 2018, în care am dezvăluit că un fost colaborator al Poliției Române, Cătălin Vișoiu, îl acuza, printre altele, pe șeful IPJ Călărași, Marian Iorga, de luare de mită.

Vezi și EXCLUSIV! Documente oficiale! Ce se întâmplă cu cercetările privind presupusa faptă de luare de mită a unui important șef din Poliție

Ulterior, Bugetul.ro a scris, în exclusivitate, că și Dumitru Coarnă, fost președinte SNPPC, în prezent deputat, îl acuză pe Iorga de luare de mită.

În luna ianuarie a anului 2020, Marcel Vela, pe atunci șef al Internelor, preciza, în exclusivitate pentru Bugetul.ro, că Marian Iorga este cercetat și că, la finalul anchetei, se vor lua toate măsurile legale.

Facem precizarea că, de fiecare dată când l-am contactat pe comisarul-șef Marian Iorga, acesta s-a declarat nevinovat.

Vezi și EXCLUSIV Un greu din Poliție, executat? Marcel Vela dezvăluie că a fost demarată cercetarea sa

Vezi și Document intrat în posesia Bugetul.ro. ‘Caracatița’ din Poliția Română: Detalii din mega-ancheta prin care comisarul-șef Marian Iorga a fost pus sub control judiciar pentru luare de mită și demis de la șefia IPJ Prahova

Anunțul făcut de Direcția Națională Anticorupție:

În cauza mediatizată prin comunicatul 654/VIII/3 din 9 iulie 2021, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului

IORGA MARIAN, la data faptelor inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) Călărași, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– luare de mită,
– trafic de influență, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
La data de 29 aprilie 2017, inculpatul Iorga Marian, în funcția de inspector șef al I.P.J. Călărași, ar fi primit un ceas de lux în valoare de 4.350 lei, de la un om de afaceri, în legătură cu soluționarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana respectivă o formulase anterior.
În perioada februarie 2017 – august 2018, inculpatul Iorga Marian, în aceeași calitate, ar fi pretins unor oameni de afaceri să accepte achiziționarea, la prețuri supraevaluate, a unor autoturisme pe care inculpatul le avea în proprietate sau pe care acesta urma să le achiziționeze. În schimbul acestor „servicii”, inculpatul le-ar fi promis că își va folosi influența asupra unor subordonați care aveau în lucru cauze penale sau petiții ce-i priveau pe oamenii de afaceri, pentru ca aceștia să le soluționeze favorabil sau să urgenteze efectuarea unor acte ce intrau în atribuțiile lor de serviciu.
În acest context, inculpatul ar fi obținut de pe urma a trei „tranzacții” efectuate în condițiile de mai sus, suma totală de 4.000 euro.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Călărași cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare