sursa foto:  business-review.eu

Gabriela Firea ia măsuri urgente: Am fost pentru, din prima zi, și în favoarea unei măsuri care să protejeze populația, deși am fost certată

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, a anunțat ,la Antena3,  măsurile de urgență propuse de Primăria Capitalei.

Ca urmare a cererii făcute de Avocatul Poporului, în care se solicită președintelui starea de urgență, Gabriela Firea a declarat că este în favoarea unei măsuri care să protejeze populația.

„Am fost pentru din prima zi și în favoarea unei măsuri care să protejeze populația. Am fost certată de domnul prim-ministru, de ministrul Educației, când am solicitat suspendarea cursurilor, s-a spus la acel moment că nu este cazul, prin urmare ”Da”, sunt întru totul de acord”.

Gabriela Firea a afirmat că primăria nu are alocate spații pentru situația unei pandemii, de aceea face apel și la mediul privat pentru a închiria.

„Nu dispunem, nu avem astfel de spații. În acest moment trebuie identificate spații adecvate și care să corespundă criteriilor DSP. Avem 200 de locuri de carantină în București, deja ocupate,  Ieri am mai găsit o clădire cu 150 de locuri, din care mai avem disponibile 60 de locuri în acest moment.  Dar în orice moment putem fi sunați, să ni se spună că se îndreaptă către noi un număr de 20-30 de români veniți din Italia sau dintr-o altă zonă roșie.  Am făcut apel și la mediul privat, plătim chirie, să ne pună la dispoziție clădiri care să cuprindă camere separate și cu toalete. Mulți patroni nu vor să ne pună la dispoziție aceste clădiri din motive evidente”, a informat primarul Capitalei.

Vezi și:

EXCLUSIV Un profesor de la ASE, în carantintă la domiciliu, după ce s-a întors de la Roma! Reacția rectorului Nicolae Istudor

EXCLUSIV Alertă în Servicii! Fiul pensionarului MAI, infectat cu coronavirus, lucrează în SRI

Florin Cîțu dă cărțile pe față! Ce se întâmplă cu pensiile

 

 

 

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare