sursa foto:  Facebook

Grevă în spitalele din România! Peste 300 de unități spitalicești își vor opri activitatea

Se anunță o zi interesantă în unitățile spitalicești din România. Aproape 20.000 de angajați din peste 300 de unități medicale din întreaga țară vor opri activitatea, miercuri, timp de o oră.

Zeci de mii de angajați vor protesta în unitățile spitalicești și vor opri activitatea timp de o oră, în acest timp cerând creșterea salariilor și condiții mai bune de muncă. Chiar dacă pe durata grevei vor fi asigurate urgențele, vor fi date peste cap operațiile și tratamentele. Vor protesta în curțile unităților medicale sau pe holurile spitalelor. Este pentru prima dată în ultimul deceniu când peste 20.000 de asistente, infirmiere, medici și brancardieri se alătură grevei de avertisment.

Consultațiile programate sau anumite intervenții vor fi decalate. Membrii Federației Solidaritatea Sanitară așteaptă un răspuns din guvernului pentru a nu se ajunge și la o grevă generală în sistemul medical. Aceștia cer o majorare a salariului de bază cu până la 25% anul acesta. Recent guvernul a aprobat majorarea salariilor din sistemul medical cu până la 30% pentru asistente și cu până la 20% pentru personalul administrativ.

Citește și: Două spitale de urgență sunt în pericol de prăbușire! Ele fruncționează la capacitate maximă, deși au cel mai înalt risc seismic!

Federația Solidaritatea Sanitară: „O formă de exprimare a nemulțumirii față de refuzul guvernanților de a onora revendicările legitime ale angajaților din sănătate”

Federația “Solidaritatea Sanitară” din România a transmis într-o postare pe Facebook că această acțiune de protest este o formă de exprimare a nemulțumirii față de refuzul guvernanților de a onora revendicările legitime ale angajaților din sănătate, pe primul loc aflându-se modalitatea de recompensare a participării la asigurarea continuității serviciilor medicale.

„Miercuri, 3 aprilie 2024, între orele 12:00 și 13:00, Federația „Solidaritatea Sanitară” organizează o grevă de avertisment. La această acțiune de protest participă, în condițiile prezentate în Decalogul grevei de avertisment, membrii de sindicat și alți angajați din sănătate care au semnat pe listele de grevă ale sindicatele afiliate la Federația „Solidaritatea Sanitară”. Vă rugăm să citiți cu atenție aceste condiții pentru a înțelege modul în care se poate participa la grevă, ce trebuie și ce nu trebuie făcut!

Toți angajații din sănătate pot să-și exprime solidaritatea cu participanții la grevă dacă sunt nemulțumiți de situația actuală și susțin revendicările protestului, în condițiile precizate în Decalogul grevei de avertisment. Protestul este important și din perspectiva pregătirii acțiunilor viitoare, solidaritatea dovedită de angajații din sănătate fiind un important mesaj transmis guvernanților privind necesitatea respectării drepturilor angajaților din sănătate”, a transmis Federația Solidaritatea Sanitară

Vezi și: Epidemie de cancer la persoanele sub 50 de ani! Numărul cazurilor a atins un prag istoric!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare