sursa foto:  wnd.com

Informație de ultimă oră! Fostul șef DIE, Ion Mihai Pacepa, a murit după ce s-a infectat cu Covid-19

Fost șef al Direcției de Informații Externe în România comunistă și consilier personal al dictatorului Nicolae Ceaușescu, Ion Mihai Pacepa a decedat duminică, 14 februarie, la vârsta de 92 de ani, în SUA, unde ceruse azil politic în 1978, informează presa americană.

Având diverse probleme de sănătate în ultimii ani, el se afla la acest moment în spital, la terapie intensivă, fiind infectat cu COVID-19, relatează publicația americană wnd, citată de profit.ro.

Trebuia precizat că în trecut Pacepa a fost editorialist al wnd.com.

După ce a cerut azil politic în Statele Unite, Pacepa a lucrat pentru comunitatea de informații a SUA în diferite operații împotriva fostului bloc sovietic. Guvernul american a descris activitatea lui Pacepa ca „o importantă și unică contribuție adusă Statelor Unite”, Pacepa obținând și cetățenia americană.

Printre altele, în 1987, Pacepa a publicat Red Horizons: Chronicles of a Communist Spy Chief, prima carte occidentală care a dezvăluit viața de la curtea unui dictator comunist. Red Horizons a fost tradusă în românește ca: Orizonturi roșii: Cronicile unui spion comunist, republicată în 27 de țări.

Vezi și

SURSE Noi audieri la DNA, după dezvăluirile făcute de Bugetul.ro! Cel vizat: un fost șef din Poliția Capitalei!

Cutremur pe piața bancară! Băncile îngheață sau închid conturi bancare și vă sechestrează banii, până când actualizați datele cu caracter personal!

Atenție! Amenzi de până la 5000 de euro pentru toți cei care încalcă aceste reguli

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare