sursa foto:  gandul.info

Înfrângere usturătoare pentru Comitetul pentru Situații de Urgență: Închiderea restaurantelor este ilegală!

Industria HoReCa îi dă o lovitură usturătoare Comitetului pentru Situații de Urgență, în instanță! La Bacău, magistrații au anulat decizia autorităților privitoare la închiderea restaurantelor și cafenelelor.

Judecătorii din Bacău au decis să anuleze hotărârea Comitetului pentru Situații de Urgență prin care se închideau restaurantele și cafenelele. Practic, închiderea restaurante dintr-odată a fost declarată ilegală de instanță, aceasta solicitând măsuri graduale din partea CJSU Bacău.

„Instanța a dispus măsuri graduale din partea CJSU în pandemie. Ceea ce am spus în cadrul întâlnirii cu reprezentanții Horeca, din 12 octombrie, s-a adeverit: orice hotărâre, inclusiv a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, este contestabilă, mai ales când ea prezintă semne clare de abuz, fugă de responsabilitate din partea autorităților și abordări heirupiste, vădit contraproductive, cu consecințe dintre cele mai nefaste.

La momentul respectiv, am propus în ședința CJSU un set de măsuri graduale, convenit cu reprezentanții Horeca, însă comitetul nu a vrut să țină seama de acestea. Pe cale de consecință, reprezentanții Horeca au acționat în instanță CJSU, obținând decizia previzibilă de astăzi.

E un prim mare pas înainte în direcția respectării drepturilor acestor antreprenori, dar și în privința elaborării unui plan coerent și eficient de măsuri anti-Covid19, care să nu ducă la faliment afacerile locale și-așa lovite de pandemie” a spus Velentin Ivancea, presedinte CJ Bacau, potrivit bacau.net, citat de Știripesurse.ro.

Decizia Tribunalului Bacău nu este definitivă și poate fi contestată.

Totodată, judecătorii au cerut emiterea unei noi hotărâri care trebuie să conțină măsuri treptate de combatere a pandemiei în privința industriei locale Horeca.

Vezi și

Se pregătește o schimbare radicală pe piața auto! Ar putea fi interzisă introducerea în țară a acestor mașini

Vești extrem de bune pentru cei care caută un loc de muncă, dar și pentru angajatori

EXCLUSIV Biroul de Presă al Guvernului, reacție târzie în cazul Manciu: ‘Numirile se fac prin decizie a prim-ministrului’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare