sursa foto:  ziuanews.ro

INTERESANT! Cine este și ce avere are, de fapt, „FIUL” lui Ion Iliescu

Fostul președinte al României, Ion Iliescu, nu are, în mod oficial, copii. Totuși, fostul șef al statului s-a îngrijit de creșterea unui băiat, după ce copilul a rămas orfan de ambii părinți, în urma unui accident aviatic petrecut la începutul anilor ’70.

Tot Ion Iliescu a fost cel care l-a călăuzit spre o carieră diplomatică. Fiul al unui activist îl ilegalitate al Partidului Comunist Român, Mihai Bujor Sion a fost crescut de fostul președinte al României.

„Ion Iliescu i-a călăuzit paşii lui Mihai Bujor Sion şi în cariera profesională. Dupa instalarea ca preşedinte al României, Ion Iliescu l-a luat la Palatul Cotroceni pe «fiul» său adoptiv, numindu-l la început in funcţia de şef al Cancelariei Prezidenţiale şi ulterior în cea de consilier prezidenţial pe probleme economice”, scria ziarul Cotidianul, conform Cancan.ro.

În vârstă de 63 de ani, Sion este ambasadorul României în Filipine. El a mai ocupat funcția de ambasador al Thailandei și a mai avut misiuni diplomatice în Dubai şi Los Angeles

Prin prisma funcției pe care o ocupă în prezent, Mihai Bujor Sion a fost nevoit să-și depună declarația de avere. Astfel, „copilul de suflet” al lui Iliescu deţine un teren de 3,6 hectare în Snagov şi un autoturism BMW, achiziţionat în 2011.

De asemenea, el are un cont de 1.400.000 de lei (circa 300.000 de euro), iar veniturile sale lunare sunt de circa 4.000 de dolari pe lună, la care se adaugă o indemnizaţie anuală plătită de MAE de 10.416 lei.

Sursa foto: stirilekanald.ro

Vezi și EXCLUSIV! Incompetență sau abuz în Justiție? Unde merg milioanele de euro de la UNBR. Așteptăm reacția ministrului Tudorel Toader

EXCLUSIV! Reguli pe lângă lege în fieful lui Liviu Dragnea! Ce spune primarul Alexandriei

Surpriză urașă! Ce post TV a intrat în Top 5 la nivel de audiență

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare