Interesant! Creșterea globală a populației va atinge un număr impresionant

Populația globului va crește ceea ce nu este neapărat uimitor, însă mai interesant este de unde va proveni mai bine din jumătatea populației. 

Populația UE în anul 2017 a fost de aproximativ 512 milioane de locuitori, adică 6.9% din populația mondială, iar cea a României de aproximativ 19 milioane de locuitori.

Pe de altă parte, România contribuie la totalul populației europene cu aproximativ 3.71%.

Dacă în prezent Terra este locuită de aproximativ 7.6 miliarde de persoane, ONU estimează că în 2030 populația va fi de 8,6 miliarde, urmând ca în 2050 să fie de 9.8 miliarde. În ceea ce privește populația UE, ONU estimează că în 2030 populația va fi de 736 milioane (8.7% din populația mondială, iar în 2050 populația va scădea la 709 milioane de locuitori (7.4% din populația mondială).

România, conform ONU, va înregistra o scădere a populației de 22.1% până în anul 2050, din cauza declinului demografic.

Potrivit ONU, mai bine de jumătate din creşterea globală a populaţiei până în 2050 va proveni din Africa Subsahariană, unde ratele de fertilitate vor persista la niveluri mult mai mari decât în restul lumii. (sursa : ONU)

Vezi și:

Un fost senator român trage un puternic semnal de alarmă: Serviciile secrete ale Federației Ruse organizează o misiune de destabilizare a societății române

Veste importantă! Pensii mai mari doar pentru anumiți pensionari

Politicienii, mână în mână cu clanurile interlope la Brașov

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare