sursa foto:  verticalnews.ro

Legea care îi vizează pe românii care stau la bloc! Obligativitatea care ar putea fi eliminată

Veşti bune pentru românii care stau la bloc! A fost depus un proiect de lege care vizează eliminarea unei obligativităţi.

Alina Gorghiu a depus, la Senat, un proiect de lege pentru completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii.

Potrivit proiectului de lege, la articolul 7 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrarilor de construcţii, republicata in Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 933 din 13 octombrie 2004, cu modificarile §i completarile ulterioare, dupa alineatul (20^6) se introduce un nou alineat, alineatul (20^6′), cu urmatorul cuprins:

„(20^6′) In ceea ce priveşte lucrarile de inchidere a balcoanele/logiilor ce se afla la parterul unui bloc, prin exceptie de la punctul 2.5.6. din Anexa nr. 1 la prezenta lege, nu este nevoie de acordul vecinilor daca lucrările se efectuează din motive de securitate, de atenuare a efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor, precum §i din orice alte motive întemeiate, relative la siguranța şi sanătatea locatarului”.

„Prezenta propunere legislativa are ca scop exceptarea de la cerinla privind acordul vecinilor, a lucrarilor de inchidere a balcoanelor/logiilor care se afla la parterul blocului. Totuși, excepția nu este absoluta, ci doar in cazuri bine justificate, cum ar fi motive de securitate, de atenuare a noxelor, gunoaielor, zgomotelor etc. Pe scurt, trebuie sa primeze siguranța și sanatatea locatarului.

Obligativitatea oblinerii acordului vecinilor a fost instituita pentru a-i proteja pe aceștia de diferitele inconveniente care izvorasc din natura lucrarilor, cum ar fi tulburarea liniștii sau orice fel de dezavantaje. Cu toate acestea, cazul invocat in inipativa este unul special, așa ca ar trebui sa se bucure de un regim juridic special.

Așadar, daca punem in balanța eventualele prejudicii aduse vecinilor ca urmare a inchiderii unui balcon de la parter, cu atingerile aduse siguranjei și sanatatii locatarului ca urmare a refuzului acordului vecinilor, este mai mult decat evident care taler se va inclina”, se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Vezi și

EXCLUSIV Rareș Bogdan dezvăluie numele ‘noului premier’ al lui Klaus Iohannis: ‘Astăzi e cea mai bună soluție’

EXCLUSIV Se încing spiritele! Fostul om al lui Traian Băsescu, făcut praf: Nu i s-a propus niciodată

E oficial! Se dau amenzi uriașe sau ore de muncă în folosul comunității pentru această faptă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare