sursa foto:  romanialibera.ro

Lipsa imunoglobulinei a dat peste cap sistemul: Ce va face Ministerul Sănătății – Au nevoie de donatori

Echipa de conducere a Ministerului Sănătății s-a intalnit cu cele 5 mari companii producătoare de imunoglobulină umană reunite în Asociația producătorilor de plasmă și produse plasmatice.

 In cadrul discuțiilor, producătorii de imunoglobulină au dat asigurari că vor demara, începând din această lună, procedurile  pentru redirecționarea pe piața din România de pe celelalate piețe europene a unor cantități de imunoglobulină necesare în tratarea imunodeficientelor primare și a bolilor autoimune.

De asemenea,  producatorii au informat despre faptul ca aparitita unor discontitunitati in procesul de fabricatie a imunoglobulinei sunt cauzate in special de lipsa materiei prime. Autoritățile române vor lua in calcul intenția de a stabili,  împreună cu reprezentanții producătorilor de derivate din plasmă, procedurile și condițiile în care se poate colecta plasma de la donatori români  pentru a fi folosită ca materie primă de către companiile producătoare de imunoglobulină.

Prin asigurarea materiei prime, România poate reduce considerabil costurile  de achiziție a acestor produse și ar asigura continuitatea produselor pe piață.

In urma declansarii Mecanismului de Protecție Civilă pentru achiziția imunoglobulinei pentru imunodeficiențe primare din statele membre UE și NATO,  aproximativ  70 de state au achiesat la acest sistem si cauta solutii pentru a spijini Romania. Ministerul Sănătății va centraliza toate propunerile pe care le va primi, in vederea achizitionarii prin Compania Nationala UNIFARM S.A a cantitatilor de imunoglobulina necesare pentru tratamentul pacientilor cu imunodeficienta primara  pentru o perioada de doua luni.

Vezi și Telekom se REVANȘEAZĂ! Ce BENEFICII vor primi toți clienții care folosesc servicii mobile

Apare un nou retailer în România: Pe ce piață vrea să se impună și câte persoane va angaja

Un antreprenor local intră tare pe piață: Ce fabrică va construi și ce va produce

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare