sursa foto:  antena3.ro

Lovitură de teatru! Acuze grave la adresa lui Ludovic Orban: ‘E exact invers’

Acuze grave la adresa premierului desemnat Ludovic Orban! Consilierul Olguței Vasilescu, Cristian Vasilcoiu, îl acuză pe șeful PNL că „minte cu nerușinare”.

Vasilcoiu spune că „voucherele de vacanță pentru 2019 și 2020 sunt reglementate de OUG 114, care a fost modificată prin OUG 1/2020”, iar „OUG 1 a anulat taxele impuse corporațiilor și băncilor, de fapt”.

Iar minte Orban cu nerușinare!
Dimpotrivă, voucherele de vacanță pentru 2019 și 2020 sunt reglementate de OUG 114, care a fost modificată prin OUG 1/2020.
Adică e exact invers.
OUG 1 a anulat taxele impuse corporațiilor și băncilor, de fapt, prin OUG 114!”, susține Vasilcoiu.

Acuzele lui Cristi Vasilcoiu vin în contextul în care Ludovic Orban a declarat, marţi, că, după respingerea în Parlament a Ordonanţei de Urgenţă 1/2020, este posibil să nu se mai dea voucherele de vacanţă pentru bugetari.

Nu aţi văzut ce fac cu Ordonanţa de Urgenţă 1, care este piatra de temelie a construcţiei bugetare şi care este ordonanţa de urgenţă prin care am corectat toate aberaţiile antieconomice care au fost cuprinse în OUG 114? PSD ieri, la Senat, a părut într-un delir total prin ceea ce au votat ei acolo. Înseamnă că ei vor să crească punctul de amendă (…), vor să îşi crească lefurile de parlamentari şi ale demnitarilor, noi în ordonanţă reglementasem să plafonăm indemnizaţiile pentru toate funcţiile de demnitate publică tocmai pentru a reduce cheltuielile bugetului pe anul ăsta. (…) Noi am stabilit prin OUG măsuri de restrângere a cheltuielilor publice, am stabilit că acordăm în continuare voucherele de vacanţă, dar am menţinut valoarea lor la nivelul anului 2019 pentru a nu provoca o cheltuială suplimentară. E posibil, în forma în care ei au respins ordonanţa de urgenţă, nici să nu se mai dea vouchere de vacanţă, la limită. Probabil PSD, pur şi simplu, şi-a pierdut cumpătul, nu poţi să respingi o ordonanţă care corectează nişte deficiente majore„, a precizat Orban, într-o declaraţie de presă la Palatul Parlamentului.

Senatorii au respins, luni, OUG 1/2020 privind unele măsuri fiscal-bugetare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, cu 69 de voturi „pentru”, 44 „împotrivă” şi trei abţineri.

Senatul este prima Cameră sesizată cu această lege, deputaţii fiind cei care vor lua decizia decisivă.

Vezi și

Violeta Alexandru a mai făcut o ‘execuție’! La ‘ordinul’ său, a fost pusă pe liber (document)

Apar nume grelele în dosarul de la Caracal. Șeful DGIA prins de ancheta militară

EXCLUSIV ‘Secretul’ ascuns timp de 15 ani în MAI! Lovitură pentru sute de polițiști! Trebuie să primească zeci de mii de dolari

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare