sursa foto:  antena3.ro

Lovitură de teatru! Ludovic Orban anunță că România îndeplinește toate condițiile

O adevărată bombă! Premierul Ludovic Orban a anunțat, joi, că țara noastră îndeplinește toate condiţiile pentru aderarea la Schengen.

Declarația premierului Ludovic Orban a fost făcută într-o conferinţă de presă susţinută la sediul Reprezentanţei Permanente a României la UE.

El s-a întâlnit, anterior, cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

„Am abordat problema Schengen. Cum am şi declarat, reiterăm că, din punctul nostru de vedere, România respectă toate condiţiile pentru aderarea la Schengen”, a spus şeful Executivului de la Bucureşti.

De asemenea, Orban a afirmat că „şi la nivelul Comisiei Europene, şi la nivelul Parlamentului European există o susţinere pentru România, pentru aderarea României la Spaţiul Schengen”.

Premierul a vorbit în acest context şi de „atitudini de nesusţinere” a României spre acest obiectiv şi de faptul că vor fi făcuţi „paşi hotărâţi” pentru a convinge statele care nu sunt alături de ţara noastră.

„Mai trebuie să mai întreprindem demersuri, până la urmă, pentru a obţine un consens la nivelul Consiliului European. Sunt încă nu opoziţii făţişe, dar încă atitudini de nesusţinere totală a acestui obiectiv, care sunt convins că ele se vor modifica în favoarea României într-un orizont de timp rezonabil”, a punctat premierul român.

Prim-ministrul Ludovic Orban a efectuat o vizită de trei zile la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu mai mulţi lideri europeni.

Vezi și

Alertă în MAI! După semnalul lui Dumitru Coarnă, polițiștii se pensionează pe capete!

Se confirmă ancheta Bugetul.ro! Ordinul lui Marcel Vela blochează Poliția sub sceptrul politic

Noi execuții făcute de Ludovic Orban și Marcel Vela! Numiri pe bază de familie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare