sursa foto:  ziardecluj.ro

Lovitură devastatoare pentru acești angajați! IKEA le dă mega-lovitura

Angajații Ikea au primit o veste devastatoare! Nu a trecut mult de când cel de-al doilea magazin a fost deschis că retailerul suedez va disponibiliza câteva sute de persoane

Grupul suedez Ikea îşi va închide la finalul acestui an singura sa fabrică din SUA, amplasată în Danville, Virginia, deoarece a calculat că este mai eficient să fabrice produsele în Europa şi să le importe în Statele Unite, a anunţat luni retailerul de mobilă, potrivit Agerpres. Uzina din Virginia a fost deschisă în 2008, iar închiderea ei va însemna concedierea a circa 300 de angajaţi. Ikea va ajuta totuşi salariaţii afectaţi să-şi gasească un nou loc de munca sau să urmeze un program de pregătire profesională.

„Structura costurilor de producţie la Danville este prea mare, în special când este vorba de materiale de bază, ceea ce provoacă tarife semnificativ mai mari decât alte fabrici Ikea care realizează produse similare în Europa”, a explicat compania suedeză. În consecinţă, „după o analiză aprofundată, s-a decis că nu există condiţii pentru a continua să producem la Danville”, a adăugat Ikea.

În România, Ikea deţine două magazine, după ce pe 24 iunie a inaugurat cel mai mare magazin al companiei din sud-estul Europei, cel de pe Bulevardul Theodor Pallady din Bucureşti. În cei 12 ani de când activează în România, Ikea a creat aproximativ 1.000 de noi locuri de muncă.

Citește și:

Dezvăluire-bombă! Artificiul folosit de Guvern, pentru a da lovitura! Rolul ANAF

INTERVIU fără perdea cu Ludovic Orban. Ce se va întâmpla cu pensiile și salariile; Artificiul folosit de Guvern, pentru a-și face planul

Ion Țiriac nimicit! Frații Dedeman i-au dat mega-lovitura

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare