sursa foto:  mediafax.ro

Lovitură pentru Guvernul Orban! Demersul făcut azi: Plângere pentru a obliga Executivul să dubleze alocațiile copiilor!

Cristian Vasilcoiu, consilierul Olguței Vasilescu de la Camera Deputaților, anunță că pregătește o lovitură pentru Guvernul Ludovic Orban.

Omul Olguței Vasilescu dezvăluie, pe Facebook, că a depus plângerea prealabilă în vederea intentării unui proces colectiv, pentru a obliga Cabinetul Orban să respecte legea și să dubleze alocațiile de stat pentru copii.

„Am înaintat, astăzi, Guvernului, plângerea prealabilă necesară intentarii unui PROCES COLECTIV, pentru a obliga Executivul sa respecte legea și sa DUBLEZE ALOCAȚIILE de stat pentru copii.
Așa cum am promis, nu ne lăsam!
Părinții interesați sa adere la procesul colectiv îl pot contacta pe avocatul Florin Pascu pe adresa de mail avocatflorinpascu@yahoo.com.
Vom cere in instanța ca prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Finanțelor Florin Citu și ministrul Muncii Violeta Alexandru sa răspundă in solidar, adică personal, pe motiv ca nu au respectat legea!”, anunță, pe Facebook, Vasilcoiu.

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat că nu va dubla alocațiile

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Guvernul Orban nu va dubla alocațiile copiilor, deoarece nu există resurse financiare pentru acest lucru, chiar dacă CCR a decis că alocațiile copiilor trebuie dublate.

Vom găsi o soluţie împreună cu Ministerul Muncii, cu Ministerul Finanţelor. Analizăm variantele pe care le avem la dispoziţie şi vom adopta o variantă care să ducă la creşterea alocaţiilor, dar nu la dublarea imediată pentru că nu există resursele financiare necesare pentru a dubla acum alocaţiile. (…)

Obiectivul nostru este ca în maxim două săptămâni să adoptăm această soluţie”, a declarat Ludovic Orban.

Curtea Constituţională a României a decis, miercuri, că legea care anula OUG 2/2020, prin care era amânată până la 1 august dublarea alocaţiilor acordate copiilor, este constituţională. Este vorba de o lege adoptată în Parlament, prin care a fost respinsă OUG 2/2020 adoptată la începutul anului de către Guvern, act normativ care amâna, de la 1 februarie la 1 august, intrarea în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii.

Practic, Guvernul ar trebui să mărească alocațiile astfel:

a) 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani;

c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 și 18 ani, în cazul copilului cu handicap.

Vezi și EXCLUSIV Avem dovada! Poliția a mințit (document)

Destăinuirile unui medic despre sistemul medical: ‘Când murea cineva, foaia de observație era falsificată imediat. Virusul a venit peste noi ca un tsunami’

Venituri uriașe pentru Mugur Isărescu! La cât a ajuns pensia acestuia

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare