sursa foto:  jurnaliștii.ro

Ludovic Orban, atac la sistem! ”Sunt un adversar categoric al …”

Candidatul la președinția PNL, Ludovic Orban, nu este deloc mulțumit de modul în care se procedează în ”Parlament” și dă ca exemplu modul de a legifera a altor state precum SUA și Germania.

Acesta s-a declarat un adversar convins al modului în care se adoptă legile la noi în țară: „Sunt un adversar categoric al modului în care se reglementează azi în România. Nu există ordonanțe de urgență ale guvernului în țări civilizate, iar noi trebuie să le interzicem prin Constituție. Astăzi, doi oameni, ministrul inițiator și premierul, pot să decidă obligații pentru toți cetățenii români. Ei au, conform Constituției și interpretării abuzive a Constituției, dreptul de a emite acte normative numite ordonanțe de urgență cu valoare de lege’, a afirmat Orban, potrivit Agerpres.

Acesta a dat exemple de state în care se legiferează civilizat, în Parlament: „Uitați-vă cum se legiferează în Germania, în SUA. Legile se adoptă în Parlament, în urma unor dezbateri ample, în care sunt implicate toate grupurile sociale interesate de actul normativ. Dezbaterile pe legile importante durează un an sau doi și sunt aproape exhaustive. La noi, legea educației, de exemplu, conține în corpul ei dreptul emiterii de acte normative în aplicarea legii de către Guvern, dar mai ales de către Ministerul Educației, cred că de vreo o sută și ceva de ori. Vorbim de acte în aplicarea legii care de cele mai multe ori deturnează sensul legii, introduc prevederi suplimentare de multe ori contradictorii față de corpul legii și nu fac altceva decât să genereze proceduri care nu sunt logice”.

De asemenea, deputatul Victor Paul Dobre îl susține pe Orban, considerând că la noi, cel care legiferează este Guvernul, nu Parlamentul: „În România, azi legiferează Guvernul și nu Parlamentul. Lucrul acesta, trebuie să recunoaștem, s-a dezvoltat de la o guvernare la alta. Este cazul să îl oprim și să revenim la funcționarea normală, constituțională. Ordonanța de urgență era o excepție care a devenit regulă”, a menționat deputatul liberal Dobre.

Vezi și Radu Banciu, în centrul unui imens scandal! Ce declarații HALUCINANTE a făcut și ce personalități a jignit

Toți cei care AU telefoane mobile sunt vizați! Ce se va întâmpla începând cu 15 iunie

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.