sursa foto:  antena3.ro

Ludovic Orban își pune la bătaie mandatul: ‘Forma supremă’

Premierul României, Ludovic Orban, a făcut, miercuri, o declarație incendiară.

Șeful Guvernului a spus că forma supremă prin care Guvernul PNL îşi arată „cu adevărat respectul faţă de democraţie şi faţă de votul cetăţenilor” este aceea că îşi pune pe masă mandatul.

„Respectarea unor principii fundamentale pentru democraţie, aşa cum este alegerea primarilor în două tururi, arată cu adevărat respectul faţă de democraţie şi faţă de votul cetăţenilor, iar forma supremă prin care ne arătăm acest respect este aceea că noi punem pe masă mandatul Guvernului, pe care l-am obţinut nu de la parlamentarii PSD, ci de la parlamentarii care au avut înţelepciunea faţă de români să trimită acasă un guvern care nu avea nicio legătură cu România şi cu interesele României. România trebuie să asigure o democraţie autentică, trebuie să permită fiecărui cetăţean să-şi aleagă primari legitimi, care să aducă dezvoltare în comunităţile locale, nu să mărească numărul de ajutoare sociale, nu să crească dependenţa populaţiei faţă de primărie, astfel încât să fie transformaţi în masă de manevră a primarilor PSD, care au fost nu promotorii dezvoltării, ci promotorii sărăciei, subdezvoltării, care au alungat orice speranţă a ridicării nivelului de viaţă în cele mai multe dintre comunităţile locale”, a afirmat Orban la şedinţa Parlamentului în care Guvernul şi-a angajat răspunderea pe proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin.

Orban a adăugat că indiferent dacă alegerea primarilor se va face în două tururi sau într-un singur tur, PNL va bate PSD la alegerile locale din acest an.

„Vă spun foarte clar – şi pe două tururi, aşa cum sper să se adopte legea, şi cu un tur, tot o să vă batem în alegerile locale, pentru că românii s-au săturat de minciună, de sărăcie, de demagogie şi de bătaia de joc pe care le-aţi administrat-o în ultimii trei ani”, a mai spus premierul.

Vezi și

A apărut lista remanierii! Cine sunt miniștrii care ar putea fi executați? Out din Guvernul Orban?

Semnalul de alarmă a fost tras! Ce se întâmplă cu polițele RCA

EXCLUSIV Probele care au ajuns pe masa DGA! Informații despre greul cercetat la ordinul lui Marcel Vela, după plângerea lu Dumitru Coarnă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare