sursa foto:  pressalert.ro

Ludovic Orban: ‘Obiectivul nostru este să creștem capacitatea de testare la peste 50.000. Testările nu se fac proporțional cu populația, ci la cererea populației’

Premierul Ludovic Orban a declarat că ”Testările nu se fac proporțional cu populația, ci la cererea populației, fie în funcție de definiția de caz, fie la cerere, contra cost. După cum vedeți, a crescut numărul de teste zilnice. Săptămâna asta am avut peste 35.000 de teste în ultimele trei zile. Și vom crește capacitatea”.

Întrebat, vineri, la Iaşi, într-o conferinţă de presă, dacă Guvernul are în vedere o testare în masă a populaţiei, Ludovic Orban a spus că „iluzia testării în masă este vândută de către PSD de la începutul pandemiei”.

„La ora actuală testarea se face prin intermediul aparatelor Real Time PCR. Noi am crescut constant, de la câteva sute de diagnostice pe zi, la peste 35.000 de diagnostice. Capacitatea în momentul de faţă depăşeşte 40.000 de teste care pot fi efectuate zilnic. Obiectivul nostru este să creştem capacitatea de testare la peste 50.000”, a explicat premierul Ludovic Orban.

 

El a afirmat că numărul de teste nu este proporţional cu numărul de locuitori, ci la cererea oamenilor, fie în funcţie de definiţia de caz, fie contra cost.

 

„Testările nu se fac proporţional cu populaţia, ci la cererea populaţiei, fie în funcţie de definiţia de caz, fie la cerere, contra cost. După cum vedeţi, a crescut numărul de teste zilnice. Săptămâna asta am avut peste 35.000 de teste în ultimele trei zile. Şi vom creşte capacitatea. Această creştere a capacităţii de testare a urmărit nevoia de testare. Dar nu putem să ne apucăm să ne ducem să testăm la o scară de bloc, cum promiteau unii. Noi testăm când avem definiţie de caz şi, evident, orice cetăţean care vrea să se deplaseze într-o altă ţară sau care vrea să se testeze dintr-un motiv sau altul o poate face contra cost”, a spus premierul Ludovic Orban, informează news.ro.

Citește și:

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Uluitor! Din ce fac bani generalii Silviu Predoiu, Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Petre Tobă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare