sursa foto:  Facebook

MApN-ul răstoarnă declarația lui Vlad Voiculescu: Toate decesele înregistrate au fost raportate în conformitate cu legislația în vigoare

După ce Vlad Voiculescu a acuzat că decesele înregistrate la Spitalul ROL 2, care aparține MApN-ului, nu au fost raportate corespunzător, Biroul de Presă al Armatei a reacționat.

Potrivit MApN, toate decesele înregistrate în această unitate medicală au fost raportate în conformitate cu legislația în vigoare.

Cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la raportarea deceselor cauzate de COVID-19 de către Formațiunea medicală de tratament ROL 2, facem următoarele precizări:

Formațiunea medicală de tratament (FMT) ROL 2, amplasată în perimetrul Institutului de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan” din Otopeni, funcționează ca spital COVID din luna aprilie 2020.

Toate decesele înregistrate în această unitate medicală operaționalizată de Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila” au fost centralizate și raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Din data de 10 ianuarie 2021, când FMT ROL 2 a primit drepturi de acces în aplicația Corona Forms, au fost constatate 82 de decese, care au fost raportate ca atare de formațiunea medicală atât în Corona Forms, cât și în platforma Alerte MS, lucru care poate fi verificat cu maximă celeritate de către oricare dintre autoritățile care au acces în aceste baze de date, conform competențelor legale”, spune MApN.

Constați o problemă, constați urgența și stabilești cine o să se ocupe de ea. Există două platforme, o platformă în care raportează doar spitalele și o a doua în care raportează și spitalele, și medicii de familie, prin DSP-uri. Ceea ce ne-a sărit în ochi este că numărul deceselor în platforma în care raportează doar spitalele este semnificativ mai mare decât numărul deceselor din platforma în care raportează toată lumea. La Spitalul Colentina diferența este de sute, peste 500, și la spitalul ROL 2, acea unitatea militară din curtea Spitalului Ana Aslan sunt diferențe. Cineva nu a raportat cum trebuie sau rezultatele nu au fost validate cum trebuie. Principala responsabilitate este la Institutul Național de Sănătate Publică”, a mai Voiculescu, la Europa FM.

Vezi și Un polițist îi cere demisia șefului Poliției Române, după ce un bătrân a fost omorât de polițiști, la Pitești: ‘Să îi spună cineva’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare