sursa foto:  doctorulzilei.ro

Medicul Adrian Streinu-Cercel a demisionat. La ce funcție importantă a renunțat

Medicul Adrian Streinu-Cercel și-a dat demisia din funcția de director al Institutului de Boli Infecțioase, Matei Balș.

 

Vorbim de faptul că cele două funcţii, cea de senator şi manager, sunt incompatibile. Deci gestul fostului manager este unul obligatoriu. Acesta a trebuit să aleagă dintre cele două funcţii

 

Adrian Streinu Cercel nu mai este managerul Spitalului de Boli Infecţioase

Ocupând funcţia de manager în cadrul Spitalului de Boli Infecţioase din Bucureşti încă din 2007, prof. dr. Streinu Cercel a decis să părăsească acest post după ce a intrat în Parlamentul României, concret, în Senat, din partea Partidului Social Democrat (PSD).

Încă de la începutul pandemiei de COVID-19, Streinu Cercel a intrat în atenţia publică pentru diversele declaraţii făcute. Unele dintre ele au stârnit numeroase controverse. De exemplu, în urmă cu doar o săptămână, fostul manager afirma faptul că, la masa de Crăciun este bine ca familia să poarte mască și să mănânce pe rând:

“Sfatul meu e să stea fiecare la casa lui, să se viziteze virtual, pe Skype, pe Zoom, pe Facebook, dar să nu fie împreună. Dacă sunt totuși împreună am un sfat: la masă să nu mănânce împreună, să mănânce pe rând.

Iar dacă totuși se așează la masă împreună, să țină o mască în dreptul nasului și doar gura să fie eliberată. E o măsură suplimentară, pentru că noi nu știm dacă persoana din fața noastră este sau nu infectată, dacă este sau nu în perioada de incubație, chiar dacă și-a făcut un test rapid și a ieșit negativ”, a spus managerul Institutului Matei Balș.

Desigur, afirmaţia a stârnit numeroase reacţii. Majoritatea internauţilor criticând afirmaţiile făcute de cunoscutul medic.

Adrian Streinu Cercel a candidat din partea PSD pentru un mandat în Parlamentul României

Adrian Streinu Cercel a ocupat locul doi pe lista PSD Bucureşti, după fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea. Acesta explica, la acea dată că în timpul campaniei nu îşi va da demisia din funcţia de manager al Spitalului de Infecţioase Bucureşti. Totuşi, acelaşi medic afirma că în momentul în care va ajunge în Parlamentul României, îşi va înainta demisia fără nicio problemă mai ales ca cele două posturi sunt compatibile împreună:

„Nu consider normal să demisionez de la Matei Balş întrucât la Matei Balş sunt pacienţi internaţi care au nevoie de suportul meu ca specialist. În momentul când voi deveni membru al Parlamentului României voi părăsi această funcţie”. spunea la acea vreme Streinu Cercel într-o conferinţă de presă alături de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

În altă ordine de idei, la nivel medical, din partea PSD a mai intrat în Parlamentul României și reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, vorbim de faptul că medicul Alexandru Rafila ocupă un post de deputat în Camera Deputaţilor. În altă ordine de idei, Alexandru Rafila fusese nominalizat de Partidul Social Democrat (PSD)  pentru funcţia de premier al României, conform bzi.ro.

Citește și:

Schimbări majore! Ce planuri are noul Guvern cu Pilonul II de pensii

Ce se întâmplă cu prețurile chiriilor: Pandemia de COVID-19 a schimbat situația pe plan imobiliar

EXCLUSIV Prima lovitură pentru Guvernul Cîțu! George Simion, lider AUR: ‘Categoric NU’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare