sursa foto:  mediafax.ro

Medicul Alexandru Rafila: ‘Diferența dintre un medicament pe cale orală și un vaccin este că prin intermediul vaccinului previi’

Președintele Societății Române de Microbiologie, medicul Alexandru Rafila, a vorbit despre importanța vaccinării anti-COVID-19

 

Profesorul Alexandru Rafila a subliniat că medicamentele rezolvă problema doar pe moment, iar vaccinul este esențial în gestionarea coronavirusului. Medicul a afirmat că anticorpii monoclonali care sunt injectabili se utilizează doar pentru persoanele care în ciuda administrării vaccinului nu produc anticorpi.

„Există medicamente, dar îți rezolvă problema pe moment. Diferența dintre un medicament pe cale orală și un vaccin este că prin intermediul vaccinului previi. Există doar anticorpii monoclonali care se administrează perfuzabil, injectabil, nu se administrează pe cale orală, și acolo sunt niște speranțe, dar sunt destinați pacienților cu anumite patologii pe care dacă-i vaccinezi, ei nu produc anticorpi, așa ca trebuie administrat asta.”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Favipiravir se distribuie doar în farmaciile spitalelor”

 

Medicul dezaprobă faptul că la momentul de față din ordinul Ministerului Sănătății medicamentul Favipiravir, utilizat pentru tratatarea Covid în primele zile de la infectare, se eliberează doar în farmaciile cu circuit închis ale spitalelor.

„Un medicament antiviral Favipiravir se pare ca folosește la tratamentul Covid, există studii care încurajează utilizarea, dar principiul la Favipiravir si la Arbidol, un medicament rusesc antiviral, efectul lor este bun dacă-l administrezi în primele zile ale boli.

Favipiravir primește aprobare dar e un lucru cu care nu sunt de acord, se distribuie în farmaciile cu circuit închis ale spitalelor nu se distribuie în farmarciile cu circuit deschis se eliberează pe baza de prescripție dar reglementarea din momentul de față a Ministerului Sănătății spune că se poate elibera doar în farmacia spitalului la recomandarea unui medic infecționist din incinta spitalului pentru utilizare acasă. Problema este că sunt mulți care nu ajung la spital sunt aglomerate. Eu am militat pentru o soluție, să poate fi prescris de medicii de familie si cumpărat pe bază de prescripție în farmaciile cu circuit deschis.” a declarat medicul Alexandru Rafila, conform romaniatv.net.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare