Mega-veste! Credite fără dobandă pentru mii de români

Vești bune pentru anumiți români! Se vor da credite fără dobândă.

Persoanele cu dizabilități pot beneficia de credite a căror dobândă este plătită de stat, pentru adaptarea autoturismelor și locuințelor la nevoile individuale de acces. Valoarea creditului poate ajunge la 10.000 de euro, iar returnarea banilor trebuie să se facă în maximum zece ani.

Valoarea și perioada de returnarea pot fi depășite în anumite condiții.

Persoanele adulte cu handicap grav sau accentuat pot accesa credite de până la 10.000 de euro, fără să plătească dobândă pentru ei, potrivit Legii nr. 448/2006. Banii pot fi folosiți pentru adaptarea locuințelor și autoturismelor, cu condiția ca aceștia să fie rambursați în cel mult zece ani.

Totuși, pentru achiziționare de autovehicule adaptate special pentru transportul persoanelor netransferabile, dependente de scaunul cu rotile, valoarea creditului poate fi de maximum 20.000 de euro, iar perioada de rambursare trebuie să fie de 15 ani.

După cum se arată în normele de aplicare cuprinse în Hotărârea de Guvern nr. 268/2007, persoanele cu handicap grav sau accentuat trebuie să întocmească o listă de documente pe care o vor depune la direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţia copilului (DGASPC) județene sau locale.

Vezi și:

EXCLUSIV Denunțătoarea lui Mircea Beuran l-ar fi executat pe reputatul chirurg și de la Spitalul de Urgență Floreasca

EXCLUSIV După mega-alianța Stângii, Rareș Bogdan reacționează! Dezvăluire din interior: Nu vom sta cu mâinile în sân

SURSE PSD pregătește o super-alianță! Pericol mare pentru PNL, PMP și USR

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare