sursa foto:  ccir.ro

Mihai Daraban, șeful Camerei de Comerț, despre plafonarea prețurilor RCA după insolvența Euroins: ‘Sunt împotriva oricărei plafonări și oricărei intervenții a statului într-o piață’

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), a declarat că e „împotriva oricărei plafonări și oricărei intervenții a statului într-o piață”, făcând referire la intenția Guvernului de a plafona prețurile RCA după insolvența Euroins.

 

Președintele CCIR este de părere că Ministerul de Interne ar trebui să prezinte statistici amănunțite privind accidentele rutiere și în funcție de aceste statistici să fie stabilite prețurile polițelor.

Eu sunt împotriva oricărei plafonări și oricărei intervenții a statului într-o piață și cu asta cred că am spus multe deja. Trebuie lăsată piața liberă.

”Statul nu vine cu statistici”

Ne pare rău că statul nu vine cu statistici pentru că aici vine problema. Adică să iasă Poliția Română și să spună: „uite, domnule, care e situația pe șosele”. Avem vreo 5 morți pe zi, cam aceasta este media, 5 înmulțit cu 365 de zile ale anului, nu mai vorbim de răniți, nu mai vorbim de bușiri, de accidente minore. Toate costă. Cred că trebuie mers și pe criterii de vârstă, de vechime la volan, cred că trebuie puși mai mulți factori în joc.

E normal să fie o asigurare mai mare pentru compania care deține acele mijloace de transport, care pune șoferul de 18 ani pe un TIR de 40 de tone. Ok, l-ai pus la 18 ani, plătești mai mult, trebuie să fie niște criterii. Ok, ai pus un șofer de 30 de ani cu 10-12 ani vechime de condus cu categoria respectivă la marfă, e altă discuție. Trebuie să fie niște diferențe clare.

”Nu aș umbla cu plafonări în piață”

Eu, repet, nu aș umbla cu plafonări în piață, aș face o analiză, aș pune statisticile pe masă să le înțeleagă toată lumea pentru că, evident, se discută despre asigurări, dar nu am văzut un punct de vedere oficial din partea Ministerului de Interne vizavi de numărul de accidente într-un an de zile, accidente ușoare, accidente grave și așa mai departe.

Multe se întâmplă din lipsa asta de comunicare și de dialog pentru că dacă doar o parte țipă „domnule, sunt scumpe” și partea cealaltă nu reacționează deloc, nu spune nici câte incidente sunt (…). Adică să ni se spune „domnule, uite cât am plătit anul trecut, uite valoarea daunelor, pagubelor și așa mai departe”, pentru că lumea ar înțelege. Eu sunt convins că ar înțelege, dar e o comunicare doar cu sens unic”, a declarat președintele CCIR, Mihai Daraban, conform psnews.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare