Mii de pensionari români loviți în plin! Ce s-ar putea întâmpla cu veniturile lor lunare dacă se aprobă taxa

Vești proaste pentru mii de pensionari din România! Senatorii intenționează să introducă o nouă taxă pentru anumite pensii. Citiți în continuare când ar putea fi introdusă această nouă taxă. 

În cursul zilei de luni, 12 februarie 2024, senatorii dezbat o propunere legislativă care ar putea impune o nouă taxă pentru vârstnicii care au pensii lunare mai mari de 4.000 de lei.

(CITEȘTE ȘI: Programul Noua Casă 2024, din România, a fost desființat de un reprezentant în Parlamentul European: „Cui i se adresează programul?”)

Senatorii pregătesc o nouă taxă pentru pensionari

Potrivit acestui proiect, taxa ar consta într-o contribuție de 10% din valoarea pensiei, ce ar fi destinată acoperirii cheltuielilor de asigurare de sănătate. Inițiativa vine în contextul presiunilor asupra sistemului de sănătate și nevoii de fonduri suplimentare pentru a asigura servicii medicale de calitate pentru toți cetățenii.

Ce spune Marcel Ciolacu despre neimpozitarea pensiilor sub 3.000 de lei

Luna trecută, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre posibilitatea neimpozitării pensiilor sub 3.000 de lei. Acesta a explicat că vrea să „vadă dacă este sustenabil”. Întrebat, la sediul PSD, dacă propunerea privind neimpozitarea pensiilor mici ar putea fi luată în calcul, Ciolacu a răspuns că vrea să vadă mai întâi scenariul. Totodată, premierul a subliniat că nu va lua nicio măsură care ar putea strica tot ce a construit până acum pe parte economică.

„Să vedem scenariul și să vedem dacă e sustenabil. Eu mă bucur că am reușit în șase luni să aduc un echilibru macroeconomic în România. Sub nicio formă nu o să iau măsuri să stric tot ce am construit”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marius Budăi aplaudă inițiativa PNL

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre sustenabilitatea acestei măsuri. El speră că este „o propunere serioasă”, pe care PNL nu a făcut-o doar din motive electorale. Budăi a reamintit însă că avizul Ministerului de Finanțe este absolut necesar.

„Personal, mă bucur că PNL a înțeles, în sfârșit, ce înseamnă până la urmă social-democrația, ce înseamnă doctrina noastră și mai ales că aderă la doctrina noastră. Însă, nu pot să uit că atunci când am solicitat și am prezentat până la urmă viziunea PSD despre majorarea pensiilor, unii colegi din PNL care erau la guvernare cu noi îmi solicitau demisia. Mă bucur că PNL a ieșit din logica lui 2010, când vedeau doar tăieri de pensii și când, pentru că nu au putut tăia pensii, au introdus acest impozit în cadrul pensiilor”, a declarat Budăi.

(NU RATA: Cea mai nepoluată localitate din România se află în „inima” țării. Oamenii din sat respiră cel mai curat aer datorită vegetației)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare