sursa foto:  gds.ro

Mii de șoferi sunt vizați: Cum vor recupera banii pe timbrul de mediu în 2018

Guvernul a stabilit, anul trecut, procedura pentru restituirea sumelor reprezentând taxa specială, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule prin O.U.G nr. 52/2017.

Astfel, taxa auto este restituită doar pe baza unei cereri și a dovezii de plată. Potrivit ordonanței de urgență, nu mai este necesară prezentarea unei copii a cărții de identitate și nici a certificatului de înmatriculare a vehiculului.

În prezent, legea prevede că ”la cererea de restituire se anexează, în original sau copie, documentul doveditor al plății taxei speciale pentru autoturisme și autovehicule, taxei de poluare pentru autovehicule, taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrului de mediu pentru autovehicule, respectiv chitanța fiscală/ ordinul de plată și extrasul de cont, după caz, care să ateste efectuarea plății acesteia, precum și copiile cărții de identitate a vehiculului și a certificatului de înmatriculare”. Această procedură a fost stabilită anul trecut de Guvern prin ordonanță de urgență, la acest moment fiind însă pregătite o serie de modificări, scrie profit.ro.
În concluzie, Fiscul vă va da banii înapoi și fără aceste documente, prin interogarea bazei de date proprii sau a Direcției de permise și înmatriculare a vehiculelor a Ministerului Afacerilor Interne.

Vezi și Telekom se REVANȘEAZĂ! Ce BENEFICII vor primi toți clienții care folosesc servicii mobile

Apare un nou retailer în România: Pe ce piață vrea să se impună și câte persoane va angaja

Un antreprenor local intră tare pe piață: Ce fabrică va construi și ce va produce

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare