sursa foto:  digi24.ro

Minerii amenință dur Guvernul Orban: Să se aștepte că ne vom apăra locurile de muncă!

După ce premierul Ludovic Orban a afirmat, recent, că România trebuie să renunțe la producția de cărbune și să treacă la noile tipuri de energie, respectiv cea pe gaz și cea nucleară, minerii amenință Cabinetul PNL.

Cum, în urma acestui anunț, aproximativ 10.000 de mineri ar urma să fie disponibilizați de la Complexul Energetic Oltenia, lucrătorii minieri amenință cu proteste.

Liderul sindical Manu Tomescu a anunțat, la Antena 3, că minerii își vor apăra locurile de muncă.

„Suntem nemulțumiți și îngrijorați. Este o situație dramatică. Pierderea acestor locuri de muncă ar însemna sărăcie maximă. Aici este o lipsă acută de locuri de muncă, în zona Olteniei, în Gorj – inima mineritului de suprafață. Mai avem o supărare foarte mare. România importă energie electrică de la sârbi, de la ucraineni, țări din afara UE și care produc energie electrică pe cârbune. Cu alte cuvinte, pe românii tăi îi lași fără locuri de muncă, îi trimiți acasă, dar în același timp, prin legile din România se importă energie electrică tot pe bază de cărbune, culmea!”, a spus Manu Tomescu, la Antena 3.

„Guvernanții trebuie să înțeleagă că noi nu putem fi bucuroși că rămânem fără locuri de muncă. Uitați-vă că sunt proteste în toată lumea. Pandemia a lăsat mulți oameni pe drumuri. Să se aștepte că vom avea o reacție și ne vom apăra locurile de muncă! Vom face acțiuni sindicale, proteste. Am mai făcut un marș în 2016 când am mers pe jos de la Rovinari la București până în fața Guvernului!”, a mai spus acesta.

Anunțul lui Ludovic Orban care a agitat spiritele

„Principala noastră direcție de utilizare a banilor va fi în investiții publice, o spun de acum, investiții în infrastructura de transport, investiții în infrastructura energetică. Gândiți-vă că vine Green Deal-ul peste noi, noi va trebui, clar, să renunțăm la producția energiei electrice pe cărbune, va trebui să creștem eficiența energetică, randamentele și pe capacitățile actuale care lucrează pe gaz. E nevoie de proiecte ample de investiții în domeniul energiei, pentru că riscăm să alunecăm dintr-o țară net exportatoare de energie electrică, să ajungem să depindem de importuri în materie de energie electrică”, a spus Orban, la Digi 24.

Vezi și

Alertă pentru Guvern: Pensionarii MAI care dețin puterea în Transelectrica! Contracte pentru Sebastian Ghiță și pentru baronul PSD, Niculae Bădălău

Marea bombă din așa-zisul proiect de lege al Jandarmeriei Române: Adio proteste de tip #Rezist! Ar putea fi interzisă acordarea avizului favorabil pentru mai mult de 3 zile

Ludovic Orban și oamenii lui, tot mai marginalizați în partid. Cum își pierde PNL proprii candidați în favoarea altui partid

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare