sursa foto:  a1.ro

Nebunie britanică?! Justiția a decis că un bebeluș trebuie să moară! Mesajul transmis de Papa Francisc

Cazul bebelușului britanic căruia i s-a refuzat practic dreptul la un tratament care i-ar fi putut prelungi viața a stârnit un scandal monstru. Justiția a decis că micuțul Alfie trebuie deconectat de la aparate. Kate James şi Tom Evans aîncercat disperați să primească undă verde de la Statul Britanic pentru continuarea tratamentului în Italia, dar nu au avut nicio șansă.

”Sunt profund afectat de moartea micului Alfie. Astăzi (sâmbătă), mă rog în special pentru părinţii săi, după ce Dumnezeu l-a primit în braţele sale”, a scris Papa Francisc pe contul de Twitter.

Justiţia britanică a respins, miercuri, un ultim recurs înaintat de părinţii lui Alfie, Kate James şi Tom Evans, care au epuizat toate instanţele britanice şi au apelat chiar şi la CEDO, fără ca nimeni să le dea dreptate.

Chiar dacă aceştia au primit susţinerea guvernului italian care i-a oferit cetăţenie lui Alfie pentru a facilita transferul său la spitalul pentru copii Bambino Gesu din Roma, unde medicii italieni doreau să continue efortul de a-l salva, Alfie a fost deconectat de luni de la aparatele care îi susţineau viaţa şi s-a stins în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Papa Francisc s-a implicat personal în acest caz, lansând mai multe apeluri pentru menţinerea în viaţă a lui Alfie. Papa s-a întâlnit şi cu tatăl copilului, căruia i-a acordat o audienţă privată, mai scrie AGERPRES.

O știre importantă a stârnit și mai multă revoltă. Jurnaliștii de la churchmilitant arată că Anthony Hayden, judecătorul care a decis în cazul Alfie Evans, a căruia soartă a sensibilizat o lume întreagă, este membru al Grupului lesbienelor și homosexualilor din Barou (BLAGG) și este coautor al cărții despre relațiile homosexuale și drepturile copiilor.

Citește și…

Boala care netratată poate duce la un cancer netratatbil! Renumitul doctor Adrian Streinu Cercel cere să facă aceste analize toți cei născuți după 1990

Toți românii îl folosesc! Din iulie, acest produs este interzis pe piața din România

Atenție! După cea de 1 mai, românii vor avea încă o minivacanță în luna mai! Când primesc altă zi liberă

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare