sursa foto:  Bugetul.ro, Facebook, Pexels

Nu e glumă! Șofer român amendat cu 4.000.000 de euro. Polițiștii au avut toate motivele să ia aceasta decizie uluitoare

Un român a ajuns în fața judecătorilor după ce a fost prins în timp ce transporta într-o încărcătură ce conținea rumeguș, 1.300 de kilograme de droguri. Șoferul a spus anchetatorilor că nu știa de existența acestor droguri, subliniind că nu a verificat încărcătura.

Un șofer român care a fost oprit în Arlay, Franța, având peste 1.300 de kilograme de canabis ascunse într-o încărcătură ce conținea rumeguș, a fost condamnat luni, 26 februarie, de autoritățile franceze. Cele 1,270 de tone de polen și 73 de kilograme de iarbă de canabis reprezintă o captură record pe care vameșii din Jura au realizat-o pe 16 ianuarie. Cel care a depistat încărcătura ilegală a fost câinele vămii a marcat remorca unui camion care transporta saci mari de rumeguș.

După ce au inspectat încărcătura și au demontat un planșeu fals, vameșii au descoperit marea cantitate de substanțe stupefiante. Toată procedura vamală și judiciară a fost demarată, iar bărbatul de 23 de ani a fost prezentat judecătorilor de la Tribunalul din Lons-le-Saunier. Românul spune că nu știa ce transporta pentru că nu a verificat încărcătura, având încredere în cel care a comandat transportul din Spania în Germania și care îi plătise suma de 1.500 de euro.

Citește și: Record de poluare în București! Garda de Mediu a pregătit o amendă uriașă pentru Primăria Capitalei

Șoferul român și-a dat seama târziu că a intrat într-o problemă gravă

Ajuns cu încărcătura în Franța, șoferul român și-a dat seama că era însoțit de două mașini, primind instrucțiuni de la unul dintre șoferi. Atunci a fost momentul când și-a dat seama că a căzut în capcană și nu a avut altă opțiune decât să-și continue drumul. Subliniind creșterea nivelurilor de THC – de la 7 la 28% în ultimii douăzeci de ani – și consecințele sale asupra creșterii riscului de dependență de substanțe stupefiante, procurorul a cerut o pedeapsă pe măsura cantității confiscate, și l-a condamnat la 4 ani de închisoare.

„Știam că este ilegal, dar ce puteam să fac?”, a tradus interpretul său.

Avocatul șoferului român, Jérémie Brill, a discutat despre consecințele noii legislații referitoare la canabisul recreativ adoptată în ultimele zile în Germania. Dar cererea sa de achitare pentru clientul său a fost respinsă de către instanță. Vasile Băimăcean a fost condamnat la doi ani de închisoare și la o interdicție definitivă de intrare pe teritoriul francez. A primit o amendă vamală de 4.140.000 de euro, iar produsele și camionul, care aparțineau unei companii fictive, au fost confiscate în favoarea vămilor, scrie ziarulromanesc.ro

Vezi și: Primăria din România amendată de Garda de Mediu pentru că ascunde gunoiul în pământ cu excavatorul din dotare! Cum se apără edilul

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare