Olguța Vasilecu a răbufnit:’Vor tăia salarii și vor da afară 500.000 de bugetari’

Lia Olguța Vasilescu, purtătorul de cuvânt al PSD,a postat pe facebook un mesaj în care atacă dur partidul PNL. Aceasta este de părere PNL va tăia salarii și va da afara 500.000 de oameni. 

”Este exact ce va spuneam: ne anunta, cu subiect si predicat, ca vor taia salarii si vor da afara 500000 de bugetari (vezi si postarile lui Florian Câțu) si ne-a avertizat, anul trecut, insusi Orban ca primul lucru pe care il va face PNL cand va veni la guvernare, va fi sa abroge legea salarizarii. Unde are domnul Orban o fractura de logica atunci cand spune ca salariile bugetarilor nu mai trebuie sa creasca, fiindca cele din mediul privat sunt mai mici? Ani la rand, salariile la stat au fost mici, iar cele din privat la fel de mici. Romania era cautata pentru forta de munca ieftina. Asa am ramas fara 4 milioane de cetateni care au plecat acolo unde munca se plateste la adevarata valoare.

Faptul ca guvernarea PSD-ALDE a votat legea salarizarii despre care opozitia mintea cu nerusinare ca prevede cresteri salariale infime, iar acum ne spune ca sunt prea mari, a fortat mediul privat sa creasca salariile, cu atat mai mult cu cat deficitul de forta de munca e urias. In acelasi timp, s-a majorat salariul minim de la 1250 lei la 2080 lei pentru cei fara studii superioare, 2350 lei pentru cei cu studii superioare, 3000 lei pentru cei care lucreaza in constructii, adica cel mai afectat sector de exodul fortei de munca. Multumim ca, spre deosebire de data trecuta cand ne-ati luat 25 la suta din salarii, ati impozitat pensiile, ati scazut ajutoarele persoanelor cu dizabilitati si ati dat afara sute de mii de bugetari, acum macar ne avertizati ca sa stim ce ne asteapta!”, a scris aceasta pe Facebook.

Reacția sa vine după ce Orban a declarat că salariile bugetarilor nu ar trebui să fie majorate înainte ca salariile din mediul privat să crească.

„Salariile din sectorul public nu trebuie sa creasca decat dupa ce cresc salariile din sectorul privat si in niciun caz cresterea salariilor functionarilor nu trebuie sa depaseasca cresterea din mediul privat. Salariile din sectorul public sunt platite din taxele si impozitele platite de privati si o crestere prea mare devine de nesustinut.

Mai mult decat atat, astazi, criza fortei de munca este accentuata si de o crestere prea mare si prea brusca a salariilor din administratie, pentru ca foarte multi angajati din privat se muta la stat, unde s-a ajuns la situatia sa fie platiti mai bine si unde exigentele nu sunt la fel de mari.

Aproape am ajuns in situatia in care firmele nu mai au pe cine sa angajeze, se inchid afaceri sau nu se mai pot dezvolta si pana la urma nu o sa mai avem din ce plati salariile din sectorul public”, scrie Ludovic Orban pe Facebook

Vezi și:

Vești pentru angajați! Se dau amenzi de mii de lei

Vești pentru salariați! De ce compansații vor avea parte

Vești uriașe pentru o categorie de angajați! De ce beneficiu veți avea parte începand de luna aceasta

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare