sursa foto:  capital.ro

Olguța Vasilescu mută tunurile pe Guvernul Orban: ‘Ca să știți pentru cine se bate PNL’

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a explodat pe pagina de socializare.

Olguța Vasilescu susține că administratorii de pensii private fac mega-afaceri cu banii contribuabililor, în vreme ce românilor le pregătesc pensii de 10 pe lună.

„Mega-afacere pentru unii care va pregatesc o pensie de 10 euro pe luna, pe banii munciti de voi! Ca sa stiti pentru cine se bate PNL…”, a scris, pe Facebook, Olguța Vasilescu.

Administratorii celor șapte fonduri de pensii private din România(unele dintre ele rezultate din fuziunea cu alte fonduri) au reușit, în primii zece ani de activitate (2008-2018), să obțină un randament cumulat de sub 9%, potrivit datelor analizate de ECONOMICA.NET. În termeni absoluți, vorbim de un plus de circa 5 miliarde de lei, raportat la activul total de la finalul anului 2018, adică 55 de miliarde de lei. Un miliard de euro adus în plus la pensiile celor peste 7 milioane de români care au conturi deschise în pilonul II, adică pensia privată obligatorie. Calculul nu este însă atât de simplu , pentru că, pentru prestația lor, administratorii au încasat comisioane. Datele analizate de ECONOMICA.NET arată că este vorba despre aproximativ 2,2 miliarde de lei. Altfel spus, mai bine de 40% din banii obținuți în plus de administratorii de fonduri private au fost „anulați” de comisioanele încasate, scrie economica.net.

Vezi și

Mare atenție, Marcel Vela! Bubuie Ministerul de Interne: Șeful Jandarmeriei Române, acuzat de răpire

Guvernul a decis- Salariile vor fi majorate pentru anumiți angajați

EXCLUSIV Polițiștii își cer drepturile: ‘Aici, domnul Vela nu respectă legea!’

EXCLUSIV Detalii despre averea Cristinei Țopescu! Afacerea regretatei jurnaliste, pe minus!

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare