coronavirus tineri

sursa foto:  Profimedia

Peste 33.000 de români au fost prinși de Poliție, fără mască de protecție! Bilanț făcut public de MAI

Peste 33.000 de români au fost prinși fără mască de protecție, în ultima săptămână.

Anunțul a fost făcut vineri, de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, comisar-șef de poliție Monica Dajbog.

În ultimele șapte zile, structurile Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu angajați de la alte instituții au efectuat la nivel național, peste 10.600 de acțiuni de control pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Au fost verificate aproximativ 500 de mii de persoane, cele mai multe dintre acestea dovedind o conduită responsabilă prin respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Totuși, în urma acțiunilor de verificare s-a constatat că 33.350 de persoane nu au purtat masca de protecție, 446 au încălcat măsurile privind carantina sau izolarea, 126 de persoane nu au respectat distanțarea fizică, iar alte aproximativ 4.400 de persoane au efectuat deplasări în timpul nopții, în intervalul supus restricțiilor, fără a avea un motiv întemeiat.

Acțiunile de control din ultimele șapte zile au vizat de asemenea 33.000 de operatori economici, 1.540 de operatori transport persoane și 62.700 de locații de interes, printre care 25.000 de restaurante, fast-food-uri și terase.

În total, în ultima săptămână, pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară s-au aplicat 38.800 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7,3 milioane de lei.

De asemenea, au fost întocmite 28 de dosare penale: 25 pentru zădărnicirea combaterii bolilor și trei pentru fals în declarații, cu privire la motivul deplasării.

Reamintim că obiectivul activităților de control este de a descuraja comportamentele și activitățile care pot favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-2 și pot determina astfel îmbolnăvirea gravă a celor din jur.

Pe lângă aceste verificări structurile ministerului afacerilor interne au efectuat 545 de transporturi de vaccin împotriva COVID-19: trei transporturi internaționale, 112 de la Centrele Regionale de Depozitare către Direcțiile Județene de Sănătate Publică și 430 către unitățile spitalicești și centrele de vaccinare.

În misiunile de transport a dozelor de vaccin au fost implicați aproximativ 1.400 de angajați MAI.”, a declarat, vineri, Monica Dajbog.

Vezi și

Guvernul Cîțu începe o mare reorganizare a prefecturilor! Apare obligativitatea înființării unei noi structuri! Ordinul prefectului nu va mai fi semnat și de subprefect

Cine sunt ‘baronii luxului’ din PNL și USR. Bugetari de top de pe urma Consiliilor de Administrație

EXCLUSIV S-au calmat apele în AUR! George Simion: ‘Nu mai pleacă nimeni!’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare