sursa foto:  opiniedecarei.com

Plafonul a fost dublat! Comision ZERO pentru românii care câștigă sub ACEASTĂ SUMĂ

Vești bune din Parlament! Comisia de buget, finanțe și bănci a decis ca plafonul până la care consumatorii sunt considerați vulnerabili și scutiți de la plata comisioanelor bancare pentru conturi curente și tranzacții asociate a fost dublat  la două salarii minime brute.

Astfel, românii care câștigă sub 2.900 de lei brut – 2.036 de lei net – nu vor mai plăti comisioane bancare.

Această schimbare se va produce sub formă de amendament la proiectul de lege privind conturile de plăți. Raportul Comisiei va fi transmis în plenul Camerei Deputaților, spre aprobare, apoi îi va fi transmis președintelui Klaus Iohannis, pentru promulgare.

Proiectul de lege a fost elaborat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și reprezintă o transpunere a Directivei europene 92/2014, efectuată cu întârziere de un an de către România. Prin această directivă, se urmărește, în principal, creșterea accesului populației la serviciile de plată, în condițiile în care doar 6 din 10 români au un cont bancar, iar ANPC și Parlamentul au adăugat o serie de gratuități, îndeosebi pentru consumatorii vulnerabili.

Deputații au modificat și definiția consumatorilor vulnerabili, considerați anterior ca fiind persoane care câștigă lunar sub un salariu minim brut (1.450 de lei în prezent), introducând o nouă definiție, respectiv cei care câștigă sub două salarii minime brute, mai exact 2.900 de lei sau 2.036 de lei net, scrie profit.ro.

Vezi și Dacia are concurență: Cum arată mașina care a cucerit piața europeană

 Simona Halep a dezvăluit TOTUL despre noua sa investiție! Ce proiect îi va purta numele

E oficial! Ce cunoscută televiziune din România a fost VÂNDUTĂ – cine a cumpărat-o

TAGS

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similareNu uitaţi să daţi „Like”. În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.