sursa foto:  Facebook

Predoiu vorbește despre Războiul Stelelor și „șmecherie” marca PSD

Cătălin Predoiu, prim – vicepreședinte PNL și coordonator al programului liberal de guvernare din calitatea de propunere  a PNL pentru funcția de premier, desființează partea economică din programul de guvernare prezentat  recent de liderul PSD, Liviu Dragnea. Acesta este de părere că oferta social democrațiolor este una care se încadrează mai degrabă la categoria SF și că toate calculele acestora se bazează pe șmecherii.

Vezi și Cifrele momentului arată CLAR cine va fi PREȘEDINTELE Franței

”Programul de guvernare PSD 2017 – 2020 și serialul ”Razboiul Stelelor” au ceva în comun: ambele sunt de domeniul SF.

Diferența este că serialul ”Războiul Stelelor” a costat numai 650 milioane de USD, generând venituri de aprox. 6,4 miliarde USD 10 ori mai mari în timp ce măsurile cuprinse în programul economic PSD costă 20 miliarde Euro generând un deficit de 6,3 miliarde euro (2,8% din PIB).

PSD folosește în calculele sale o dublă șmecherie.

În primul rând, pretinde că va genera venituri în plus la bugetul de stat în 2020 față de 2016 de aprox.6% din PIB, la care adaugă venituri de 3,7% din PIB estimate de Comisia Națională de Prognoză în afara măsurilor din Programul PSD. Rezultă venituri suplimentare la buget de 9,7% din PIB (6% pretins generate de Programul PSD și 3,7% estimate de Comisia de Națională de Prognoză).

Vezi și Surpriză! În ce țară sunt cei mai mulți MILIARDARI!

Ceea ce omite să menționeze Programul PSD este existența unor cheltuieli associate veniturilor estimate de Comisia Națională de Prognoză, pe care Programul PSD nu le-a mai pus în calculul de adunare și scădere. Iar dacă luăm în calcul numai veniturile suplimentare la buget pretinse de Programul PSD (6% din PIB) și cheltuielile asociate acestora, indicate chiar în cuprinsul Programului PSD (estimate la 8% din PIB), rezultă că măsurile planificate de Programul PSD generează un deficit de 2,8% din PIB.

În al doilea rând, atunci când Programul PSD menționează măsurile care generează venituri suplimentare din PIB, indică invariabil ”prin efecte de multiplicare”, fără să explice în ce constau acestea și care este modelul matematic folosit la calculul acestor efecte de multiplicare. Cu alte cuvinte, cifre scoase din ”burtă”.

Vezi și De necrezut! Cine este cel mai bine plătit fotbalist român

Concluzia este că avem în față un program nerealist, așa cum au observant nenumărați analiști economici, care excelează doar la ambalaj și prezentare, cee ace este o constantă a PSD: o guvernare care subminează economia, prezentată ca o guvernare care îmbogățește românii, pe hârtie. Odată în plus, se dovedește faptul că, pe lângă organizare și propagandă, minciuna este un element principal de continuitate de la PCR la PSD”, a explicat liberalul.

Cătălin Predoiu atrage atenția și asupra faptului că, acum în plan de alegeri electorale, principalele subiecte de dezbatere ar trebui să fie programele de guvernare, ceea ce, din păcate, nu se întâmplă.

Vezi și Poze cu „Cucuveaua Mov” a lui Kovesi și Ghiță! Chiar există!

“Cele mai importante – dar și cele mai ignorate – subiecte politice al zilei sunt programele de guvernare ale celor două partide mari, PNL și PSD. Este important să nu mai repetăm greșelile trecutului (vezi și linkul de mai jos), să nu mai creștem economia doar pe bază de consum, ci în primul rând pe baza de investiții, prioritar investiții în infrastructură și în sistemele vitale ale sănătății și educației. În viziunea mea, guvernul trebuie să facă patru lucruri principale în următorii doi ani: 1) programul de autostrăzi; 2) ordine și investiții în sănătate și educație; 3) reforma administrației; 4) eliminarea barierelor legale și administrative care blochează dezvoltarea antreprenorilor din România”, a scris Predoiu pe facebook.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare