sursa foto:  mediafax.ro

Prefectul USR-PLUS al Capitalei confirmă! Chelnerii și bodyguarzii vă vor putea vedea CNP-ul

Prefectul USR-PLUS al Capitalei, Alin Stoica, a confirmat că bodyguarzii și chelnerii vor putea vedea CNP-ul clienților localurilor.

Concret, de la 1 iunie, cluburile și barurile se vor redeschide, însă cei care doresc să meargă la petreceri vor trebui să facă dovada vaccinării.

Cei care vor să participe la evenimente trebuie să aibă dovadă vaccinării, fie în format printat, fie în format electronic. Simpla verificare a existenței acestui document o face persoana care asigura accesul în incintă. Organizatorul sau agentul economic este responsabil să verifice că toți cei care intră posedă un astfel de document.

Veridicitatea acetuia va putea fi verificată de organele de control. Poliția poate veni într-un club, și să verifice aleator participanții și să verifice dacă documentele pe care aceștia le au sunt valabile. Există o baza de date cu vaccinarea și pot fi verificați oricând.

Vizualizarea acestor date este obligație legală. Deci cei care permit accesul au dreptul și obligația de a vizualiza aceste date. Nu le pot capta. Este obligația operatorului economic să verifice că, dacă doresc să intru într-un club, am acest document. Simpla vizualizare a informației. Nu poate să stocheze. Restul de prelucrare, verificarea veridicității, stocarea, o pot face numai autoritățile”, a declarat Alin Stoica, la Antena 3.

Vezi și

Informații ascunse de Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR: Fiecare român este mai dator cu peste 1.700 de euro

EXCLUSIV Prima voce care cere demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, după crima de la Arad

Radiografie a jocurilor din PNL: Cîțu a fost întors cu cheița printr-o operație prin care Iohannis i-a decretat sfârșitul lui Orban, prin cozi de topor USR-iste

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare