sursa foto:  ziaristii.com

Premierul tranşează problema: `Să rezolvăm problemele generate`!

Primul ministru, Ludovic Orban, invitat  miercuri seară, la Realitatea Plus, a comunicat că aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale cu privire la deciziile luate şi a anunţat că va recurge la ordonanţe de urgenţă, a căror constituţionalitate nu a fost verificată anterior.
„Aştept motivarea şi o să emitem ordonanţă de urgenţă ca să rezolvăm problemele generate de OUG 51. Pentru că nu s-au uitat să vadă: oare Ordonanţa 51 era constituţională, exista temei de urgenţă? Pentru adoptarea OU 51 nu a existat control de constituţionalitate pe Ordonanţa 51. Iar noi, care venim să îndreptăm nişte efecte negative clare, precise, pe care le ştie toată lumea, printr-o angajare de răspundere constatând că în Parlament nu se corectează Ordonanţa 51, este neconstituţională angajarea noastră de răspundere? Eu nu cred că e neconstituţională voinţa unui guvern de a rezolva problemele oamenilor. Vă spun simplu: nu le-a plăcut angajarea de răspundere, dăm ordonanţă de urgenţă. Să vedem ce spun de ordonanţa de urgenţă că pe ordonanţa de urgenţă 51 nu au spus nimic”, a declarat Ludovic Orban.
„Ordonanţa 51 care menţine în trafic rable şi căzături care pun în pericol siguranţa transporturilor dată ca ordonanţă, nu are nicio problemă, are o problemă legea. Sincer, nu înţeleg, procedura angajării răspunderii este o procedură prevăzută în Constituţie. Eu am respectat prevederile constituţionale. Cât am constatat că Guvernul a dat o OUG cu efecte extrem de negative asupra oamenilor, normal că a trebuit că corectez efectele nocive ale acestei ordonanţe. Ăsta a fost motivul pentru care ne-am angajat răspunderea, era o problemă care trebuia soluţionată”, a spus premierul.

Vezi și

A apărut lista remanierii! Cine sunt miniștrii care ar putea fi executați? Out din Guvernul Orban?

Semnalul de alarmă a fost tras! Ce se întâmplă cu polițele RCA

EXCLUSIV Probele care au ajuns pe masa DGA! Informații despre greul cercetat la ordinul lui Marcel Vela, după plângerea lu Dumitru Coarnă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare