sursa foto:  stirileprotv.ro

Probleme pentru cei care vor să viziteze Amsterdam! Ce decizie au luat olandezii

Vreți să vizitați Amsterdamul? Atunci ați face bine să vă grăbiți pentru că autorităţile din capitala Olandei au în plan condiţii mai stricte pentru reglementarea fluxului de turişti care invadează anual străzile oraşului. Printre aceste măsuri se numără limitarea opţiunilor de cazare şi creşterea taxelor, în conformitate cu un nou plan al noii majorităţi, informează AFP.

Circa 18 milioane de persoane, mai mult decât populaţia Olandei, vizitează anual această capitală europeană invadând străzile pitoreşti ale oraşului şi canalele care îl străbat. Intensa activitate turistică îşi face simţită prezenţa prin creşterea numărului de incivilităţi şi deşeuri care suscită nemulţumirea locuitorilor.

Un plan ce vizează ”căutarea unui nou echilibru” a fost stabilit de către noua coaliţie municipală, potrivit AFP care a obţinut joi o copie a acestui document. ‘Turismul face parte din cultura internaţională din Amsterdam, pe care noi trebuie să o preţuim în continuare’, se menţionează în acest plan, potrivit Agerpres.

Însă, ”neplăcerile, afluenţa şi gunoiul exercită o presiune extremă în unele cartiere”, se subliniază în document. Amsterdam este în primul rând un oraş menit ”pentru a fi locuit şi a se lucra în el”, subliniază documentul adăugând că turismul ocupă abia ”a doua poziţie”.

Începând din anul 2019, taxele pentru vizitatori vor fi majorate, iar autorităţile locale vor căuta noi modalităţi pentru limitarea numărului de camere disponibile pentru cazare. Închirierea unor locuinţe pentru sejururi scurte ar putea fi interzisă în anumite zone, iar proiectul unui nou terminal pentru navele de croazieră de mari dimensiuni ar urma să fie revizuit. Autorităţile locale au anunţat în luna ianuarie că vor limita la 30 de zile închirierea de locuinţe de către siteuri precum Airbnb R începând de anul viitor, precizează sursa citată.

Citește și…

EXCLUSIV! Gheorghe Piperea șterge pe jos cu Cozmin Gușă: un KGB-ist ratat! Declarații tari și despre Coldea

Anunț important pentru firmele fără casă de marcat digitală: Ce Ordonanță ar pregăti Executivul

Și-a bătut joc de DIICOT! Din ce a făcut bani temutul interlop care a fugit de sub nasul oamenilor legii

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare