teodorovici 2 0

sursa foto:  rfi.ro

Propunerea care va declanşa un IMENS scandal: Ministrul Finanţelor ‘umblă’ la Pilonul II de pensii

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat în plenul Parlamentului că Guvernul lucrează la o nouă lege privind pensiile private, care se va aplica din 2019. Deși jurnaliștii i-au cerut mai multe detalii, aceasta nu a comentat nimic mai mult. 

Surpriza a venit, însă, din partea ministrului Finanțelor, Eugen Teodorovici. Acesta a făcut o declarație care ar putea declanșa un scandal imens. Eugen Teodorovici a anunțat că Pilonul II va deveni opțional, iar românii vor putea opta între a-și vira banii către Pilonul II sau Pilonul I, adică sistemul pensiilor actuale de stat.

Acesta a declarat că se analizează oferirea unui randament minim la Pilonul I, dar și informarea clienților într-un mod similar celui în care sunt informați actualii contributori la Pilonul II

Vizavi de Pilonul II – este o normalitate, dar ca oamenii să vină către Pilonul I trebuie să ne asigurăm ca stat – privind transparența contribuției fiecărui contribuabil la Pilonul I- omul să știe cât acumulează, că banii există, sunt folosiți eficient. Trebuie să găsim și un mecanism de a stimula trecerea de la Pilonul II la I. Eu vă spun ca principiii, oamenii să opteze între Pilonul I și II”, a spus Eugen Teodorovici.

Vezi și A intrat în vigoare! 13.000 de salariați din România primesc, din aprilie, mai mulți bani! Cine sunt aceștia

Planul de PR împotriva lui Liviu Dragnea. Miza: Mihai Fifor! Adevărul despre remanierile din Guvern

Veste bombă: se pregătește schimbarea lui Isărescu de la BNR! Cine i-ar lua locul

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare