sursa foto:  antena3.ro

Propuneri pentru reforma statului: Vrem o Românie fără penali în funcţii publice, fără pensii speciale şi fără imunitate parlamentară

Propunerile USR-PLUS au fost anunţate joi de câte un candidat al fiecărui partid din coaliţie, care susţin că proiectul Fără Penali în Funcţii Publice este bocat în Parlament, care „a devenit paravan pentru tot felul de personaje care s-au ascuns pentru a scăpa de justiţie”.

„Vrem o Românie fără penali în funcţii publice, fără pensii speciale şi fără imunitate parlamentară. Începând cu 6 decembrie vom depune efort pentru a elimina pensiile speciale, le vom elimina şi pe cele pentru aleşii locali şi pentru celelalte categorii. Iar acolo unde sunt impedimente vom construi proiecte pentru a trece de filtrul Curţii Constituţionale.

Iar Fără Penali în funcţii publice va fi literă în Constituţie, pentru ca pe viitor să fie regulă de bun-simţ să nu mai poţi fi ales dacă ai săvârşit fapte de corupţie cu intenţie. Rămâne doar ca proiectul să fie deblocat în Parlament, iar în viitoarea legislatură vom organiza referendumul. În prezent Parlamentul a devenit paravan pentru tot felul de personaje care s-au ascuns pentru a scăpa de justiţie. Într-un stat normal democratic, parlamentarii nu se ascund în spatele imunităţii parlamentare.

Nu există niciun motiv pentru care un parlamentar bănuit de fapte de corupţie să se ascundă în spatele imunităţii. Un obiectiv asumat de USR PLUS este eliminarea imunităţii parlamentare. Parlamentul trebuie să fie unul curat”, a declarat Stelian Ion într-o conferinţă de presă, conform News.ro.

Avocatul Andrei Lupu, membru în Biroul Naţional PLUS şi candidat al Alianţei în Prahova pentru Camera Deputaţilor, a subliniat faptul că depolitizarea în toate sectoarele de activitate ale statului român va fi „e o condiţie esenţială pentru coaliţia de guvernare” din care USR PLUS va face parte.

„Depolitizarea nu înseamnă doar eliminarea presiunilor politicului, ci mai mult: cerem clar tuturor partidelor şi ne asumăm că vom intra într-o coaliţie de guvernare doar dacă cei care vor fi parte a acelei coaliţii de guvernare sunt de acord ca numirile politice să fie făcute doar pentru funcţiile de miniştri şi de secretari de stat. Mai jos de atât totul va fi impus doar prin concurs şi concurs în mod serios, nu pe pile.

Citește și:

SURSE A fost scandal la întocmirea listelor USR-PLUS! Liderul PLUS care a lucrat în Poliție, dar ar fi omis să le spună colegilor de alianță de acest job

Veste bună pentru angajații cu datorii la creditori. De ce beneficii ar putea avea parte

Veste mare! O nouă categorie de angajați va avea parte de condiții de muncă speciale

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare