sursa foto:  a1.ro

PSD acuză! Trei lovituri pe care le-ar putea da Guvernul Orban

Trecut în Opoziție, Partidul Social Democrat lansează acuzații grave la adresa Guvernului Ludovic Orban.

Iată trei lovituri pe care le-ar putea da Guvernul Orban:

1. Creșteri de costuri pentru populație, în toate direcțiile

PSD, dar și unii analiști se tem că Euro va depăși pragul de 5 lei după finalul anului pe seama declarațiilor făcute de ministrul Finanțelor privind dezastrul din economie, a creșterii deficitului dar și a împrumuturilor externe planificate de Guvern, scrie Antena3.ro.

2. Devalorizarea unor privatizări-cheie

Cristian Socol, economist și cunoscut drept strateg al PSD, vine cu o teorie devastatoare, în ceea ce privește privatizarea anumitor companii de stat.

„Ultima fază a capitalismului de pradă – privatizarea totală în energie, bănci, resurse. Noua guvernare a anunțat privatizarea tuturor companiilor de stat profitabile: Hidroelectrica, CEC, Aeroporturi București, Salrom s.a. Știți cu toții că la privatizare se face un prospect de evaluare. În acest prospect o importanță mare o au situaţia macro a tării şi… aţi ghicit … ratingul şi perspectiva asociată pentru țara respectivă. Atunci, de ce eforturi disperate ale guvernării de a atinge un deficit de 4% din PIB? De ce nu s-a „luptat” nimeni pentru ca Standard and Poor’s să nu scadă perspectiva/ ratingul României? Da, au scăzut-o”, a scris Cristian Socol pe Facebook.

3. Distrugerea sistemului național de urgență

Un avertisment este legat de valul de atacuri la adresa doctorului Raed Arafat, despre care ministrul de Interne a anunțat că va fi evaluat, iar premierul Ludovic Orban a precizat că urmează să fie luată o decizie dacă Arafat va rămâne sau nu în conducerea Departamentului pentru Situații de Urgență.

Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență și actual europarlamentar și-a exprimat susținerea față de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Acesta a declarat că „privatizarea rezidențiatului din aceste zile, ce va distruge viitorul medicinii românești și decapitarea sistemului de urgență sunt primele două semnale de alarmă a ceea ce se pregătește la nivel politic: distrugerea sistemului public de sănătate românesc.”

Vezi și

Reacții negative la adresa lui Marcel Vela, după ce la întânirea programată cu sindicaliștii s-au dus doar Traian Berbeceanu și Bogdan Despescu

Să fie bine pentru toată lumea! Valul de oameni instalați de Ludovic Orban și Marcel Vela și legăturile lor cu politica

SURSE Șeful din Jandarmerie care va fi executat de Marcel Vela

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare