PSD îl pune în oglindă pe Klaus Iohannis: În 2018 condamna Jandarmeria, azi condamnă partidele politice, deși protestele nu au fost organizare de partide politice!

Fostul ministrul al Muncii al PSD, Marius Budăi, îl critică vehement pe președintele Klaus Iohannis, după ce șeful statului a condamnat protestele violente de luni noaptea, declanșate pe fondul noilor restricții anti-Covid.

Marius Budăi susține că în 2018, când protestele erau organizat de PNL și USR, Klaus Iohannis condamna Jandarmeria Română, astăzi, însă, când protestele nu sunt asumate politic, sunt condamnate partidele politice.

Președintele Klaus Iohannis este „consecvent”: în 2018 condamna Jandarmeria pentru că a intervenit la protestele organizate de PNL și USR, azi condamnă partidele politice, deși protestele din ultimele două seri nu au fost organizate de partide politice!”, spune Marius Budăi.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi text care spune „Klaus lohannis 6m Demonstrațiile și protestele sunt firești, legitime și fac parte din structura oricărei democrații funcționale. Sunt însă intolerabile și complet de neacceptat manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate acestea ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viața și sănătatea tuturor. Condamn cu fermitate orice încercare de a captura politic protestele pentru a le transforma în”

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Klaus lohannis 1 oră · Într-o democrație autentică este dreptul fiecărui om să protesteze, dar violența nu este acceptabilă, indiferent de opțiunile politice. Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, putemnic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei. Încercarea de a înfrânge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”

Reacția lui Klaus Iohannis, după protestele de azi-noapte:

Demonstrațiile și protestele sunt firești, legitime și fac parte din structura oricărei democrații funcționale. Sunt însă intolerabile și complet de neacceptat manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate acestea ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viața și sănătatea tuturor.

Condamn cu fermitate orice încercare de a captura politic protestele pentru a le transforma în vectori de propagare a urii, xenofobiei și antisemitismului. Temerile și nemulțumirile românilor, în această perioadă extrem de dificilă, sunt îndreptățite, dar ura și violența nu duc niciodată la rezultate constructive pentru societate și, în mod cert, aceste comportamente reprobabile nu reprezintă România. Țara noastră a reușit până acum să depășească momentele critice ale pandemiei tocmai pentru că cetățenii, în marea lor majoritate, au înțeles necesitatea măsurilor, le acceptă, le respectă și le mulțumesc pentru asta. Singurele căi prin care vom putea să ne recăpătăm normalitatea sunt vaccinarea și măsurile menite să stopeze mobilitatea și aglomerările”.

Vezi și

EXCLUSIV George Simion îi răspunde prefectului Capitalei și se delimitează de incidente: ‘S-au desfășurat în afara cadrului protestului’

Super veste de la Guvern pentru români: Cine va putea beneficia de acest ajutor

EXCLUSIV Schemă cu iz penal în PNL! Documentele au ajuns pe masa DNA

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare