sursa foto:  antena3.ro

Radu Banciu intră la rupere, pentru Traian Băsescu: Securiști suntem cu toții, numai că pe noi nu ne-a prins

Cunoscutul realizator TV, Radu Banciu, a comentat în stilul caracteristic refuzul ALDE, UDMR și Pro România de a forma un nou guvern împreună cu PMP-ul lui Traian Băsescu, din cauză că fostul președinte ar fi colaborat cu Securitatea.

Banciu i-a luat apărarea lui Băsescu, spunând că „securiști suntem cu toții”, că „toți venim din România aia a lui Ceaușescu”.

„Spuneam de PMP că vrea să guverneze, numai că, uluitor, alde ALDE și UDMR au sărit la un moment dat și au zis, aproape când zarurile erau făcute și închideau ăia tabla, că noi nu colaborăm cu Guvernul Petrov. Cu cine, mă? Cu Guvernul Petrov. Păi, cum? Că ăsta e Guvernul Orban, a zis Ludovic Orban, înnebunit. Auzise un nume, de care nu mai auzise niciodată, de două ori în câteva secunde. Păi, nu, că așa era numele de securist al lui Traian Băsescu – „Petrov”.

Aaaa, cu Băsescu, a zis Ludovic Orban, că despre Băsescu poate să vorbească și el, ca oricine, ca noi toți, ca un tonomat. Deci, ascultați bine, alde ALDE și UDMR nu vor să facă parte dintr-un guvern din care face parte sau ar urma să facă parte un fost mare securist pe nume Petrov, alias Traian Băsescu.

Ce vorbiți, bă? ALDE, mă? Interesant… Dar ce-oți fi voi prin ALDE, mă, acolo? Cum o fi ajuns partidul ăsta, ciotul ăsta? Pe ce? Pe competențe sau cum? Să nu spuneți că nu e niciun securist și n-a fost niciodată niciun securist că nu vă cred. E bună de tot asta, mă!

Băsescu evident că n-avea cum să nu le dea replica. I-a făcut nemernici pe cei trei, adică pe Kelemen Hunor, pe Tăriceanu și pe Ponta și a zis că – n-a vorbit la subiect, că nu le dă el explicații pe unde se plimba Petrov, ce afaceri făcea el – nu are nicio treabă. Partidul e al lui Eugen Tomac, care negocia, de altfel, aceste ministere. Și că ce treabă au nenorociții ăștia, care, în afară de șantaj și de minciună, n-au adus nimic în politică.

A mai amintit nea Traian ceva. Zice: Dar de ce n-au spus că n-au nevoie de cele 18 voturi ale PMP-ului înainte de moțiune? Că, într-adevăr, nici Kelemen Hunor, nici Tăriceanu, nici Orban, nici Ponta n-au spus: Moțiune să fie, dar cele 18 voturi ale lui Petrov nu ne sunt necesare, chiar dacă o să facem precum Klaus Iohannis, ne retragem atunci când cineva rostește un cuvânt urât. De voturile securistului Petrov, n-avem nevoie. Poate să rămână doamnă Dăncilă încă cinci ani, noi cu Petrov nu vorbim. Nu, nu, au zis că sunt binevenite.

Și acum, dintr-odată, mi l-au făcut pe nea Traian securist. Iată acum coțoiul bătrân a ajuns mare securist. Securiști suntem cu toții, numai că pe noi nu ne-a prins. Stați un pic, bă! Toți suntem români. Toți venim din România aia a lui Ceaușescu. În afară de ăia care au ieșit în stradă, dar – atenție –  nota bene: ăia au murit.

În rest, cine a rămas? Vă spun eu mai bine decât toți. Nomenclaturiștii și hoții și, mă scuzați, lașii. În rest, cine a mai rămas? Asta-i România! Nu țineți minte cum s-au dus toți să-și ardă dosarele? Toți erau securiști, bă! (…)

Cum să votezi, mă, cu USR-ul?  Și uite cine e Dan Barna. Ați văzut pe cine au uns ei. Nu, nu, că ăștia sunt cinstiți, nu votează nici cu PNL-ul, nici PSD-ul. Ce fac, mă? Păi, voi credeți că ajungi să candidezi la președinție dacă ești curat, mă, dacă ești imaculat? N-ajungi, bă, tată”, a spus Banciu.

Vezi și

Lege cu dedicație pentru șefii din Poliție! Vârsta de pensionare sare la 62 de ani

Noi detalii bombă ies la iveală! Cine este procurorul DNA care a închis dosarul lui Dan Barna

EXCLUSIV Majorare de 75%. Guvernul Dăncilă a ‘umblat’ la indemnizațiile foștilor deținuți politic

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare