sursa foto:  financialintelligence.ro

Raed Arafat, despre noua tulpină de coronavirus: Înseamnă un impact mai serios pe sistemul sanitar

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a vobit despre noua tulpină de coronavirus.

Potrivit lui Raed Arafat, problema la noua tulpină este aceea că o persoană poate infectat mai multe persoane, ceea ce înseamnă un impact mai serios asupra sistemului sanitar.

Înseamnă că tulpina există, începe să se răspândească și posibil că au luat de la alte persoane cu care aceste persoane au fost în contact. O să vedem. O să urmărim numărul cazurilor și orice creștere, care este mai mult decât cea așteptată, trebuie să ne atragă atenția și, bineînțeles că există posibilitatea ca tulpina respectivă să se răspândească în acest moment. Aceasta este explicația pe care o avem. Tulpina circulă, dar poate că la un nivel scăzut“, a explicat Raed Arafat, la o televiziune de știri, conform realitatea.net.

Raed Arafat consideră că principala problemă cu noua tulpină de coronavirus este faptul că există o transmitere mai puternică.

Problema este creșterea contagiozității, dacă o persoană este infectată. Aici e chestia, că o persoană poate infecta mai multe persoane ceea ce înseamnă un impact mai serios pe sistemul sanitar. Singura prevenire rămâne la măsurile pe care le avem: masca, evitarea zonelor aglomerate. În paralel cu operațiunea de vaccinare, care la creșterea numărului vaccinați poate să ajungă la o modalitate în care să nu se mai răspandească virusul”, spune Raed Arafat.

Vezi și

Operațiune fără precedent! De luni, ANAF începe marea verificare

Pandemia de COVID-19 a scumpit locuințele. Vor ține românii cont de sfatul lui Elon Musk: ‘Nu băgați banii în proprietăți!’?

Veste importantă pentru mii de români! Ce trebuie să îndepliniți pentru a ieși la pensie anul acesta

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare