Raluca Turcan: ‘Ne propunem să creștem capacitatea de testare. Problema resursei umane este peste tot în sistemul de sănătate’

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că ”Problema resursei umane este peste tot în sistemul de sănătate, de la DSP-uri, la epidemiologi, la biologi, la biochimiști, până la oameni care muncesc în spitale. Așadar, în fiecare zi ne propunem şi, da, ne propunem să creștem capacitatea de testare”.

„Capacitatea de testare a crescut constant şi vă reamintesc că am plecat de la 400 de teste în aproximativ 17 laboratoare în întreaga ţară şi am ajuns la 30.000 de teste şi peste 140 de laboratoare. În fiecare zi suntem într-un proces de identificare de spaţii şi aparate pentru testare, însă cea mai mare problemă o reprezintă resursa umană la modul real, pentru că, din nefericire, sistemul de sănătate a fost extrem de decimat, foarte mulţi medici au ales să plece în străinătate, unii chiar să nu profeseze, am găsit DSP-urile deprofesionalizate în mare parte la nivel de ţară şi depopulate, aşadar în paralel cu acţiunea noastră de achiziţionare de aparatură, de kituri de testare, de locuri unde să montăm această aparatură, avem această problemă uriaşă pe care zilnic încercăm să o rezolvăm, de a găsi şi oameni care să sprijine şi să facă faţă provocărilor din sistemul de sănătate.

Problema resursei umane este peste tot în sistemul de sănătate, de la DSP-uri, la epidemiologi, la biologi, la biochimişti, până la oameni care muncesc în spitale. Aşadar, în fiecare zi ne propunem şi, da, ne propunem să creştem capacitatea de testare”, a declarat vicepremierul Raluca Turcan.

Lider al PNL Sibiu, Raluca Turcan a fost prezentă miercuri, la sediul Biroului Electoral Judeţean unde s-au depus candidaturile pentru alegerile parlamentare. Raluca Turcan este prima pe lista PNL Sibiu pentru Camera Deputaților, conform agerpres.ro.

Citește și:

Ieșire de ultimă oră a lui Carmen Tănase: ‘Opriți-vă, psihopaților, cu panica asta aiurea!’

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare