sursa foto:  mediafax.ro

Raportul oficial al Ministerului de Interne îi contrazice pe polițiștii care zic că nu dau amenzi: 36.000 de amenzi, în ultimele 7 zile!

În această săptămână, o parte dintre sindicaliștii din Poliție au anunțat că vor da cu preponderență avertismente, în loc de amenzi, după cum scriam AICI.  Alții, însă, au declarat în spațiul public că nu se vor mai da deloc amenzi. 

Pe aceștia din urmă îi contrazice un raport oficial al Ministerului de Interne. Purtătorul de cuvânt al MAI, comisar-șef de poliție Monica Dajbog, a declarat azi că, în ultima săptămână, s-au dat aproximativ 36.000 de amenzi – peste 31.000 de amenzi fiind date unor persoane care nu au purtat masca de protecție.

„În ultima săptămână, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au continuat activitățile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, acordând o atenție deosebită obiectivelor supuse restricțiilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

La acțiunile de control au participat, zilnic, în medie, peste 6.650 de polițiști, 2.600 de jandarmi, 1.600 de polițiști de frontieră și aproximativ 1.200 de cadre ISU. În fiecare zi, efectivele MAI au beneficiat de sprijinul polițiștilor locali și al angajaților de la ANSVSA, ANPC, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor.

În ultimele șapte zile, au fost desfășurate aproximativ 8.600 de acțiuni de control la nivelul întregii țări.

Au fost verificate peste 545.000 de persoane și 65.000 de obiective de interes, majoritatea fiind unități de alimentație.

De asemenea, au fost efectuate controale la aproximativ 32.000 de operatori economici și 1.500 de operatori transport persoane.

Pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară au fost aplicate aproape 36.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de șase milioane de lei.

Peste 31.000 de sancțiuni au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, 4.000 de sancțiuni pentru nerespectarea restricțiilor privind deplasarea persoanelor și 228 pentru încălcarea măsurilor privind carantina sau izolarea.

S-au mai aplicat sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea de evenimente, respectiv participarea la evenimente, și pentru încălcarea măsurilor referitoare la transportul de persoane sau la organizarea programului de lucru.

Față de 11 persoane au început cercetările pentru săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Aproape 70 de persoane au apelat linia TEL VERDE 0800.800.165 pentru a semnala situații de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară. În plus, au fost primite alte 10 sesizări însoțite de imagini sau fotografii. Toate sesizările au fost direcționate pentru verificări către structurile competente și luarea, acolo unde a fost cazul, a măsurilor legale.

În general, persoanele care au făcut aceste sesizări au semnalat cazuri în care nu se purta masca de protecție sau nu se respecta distanța fizică.

În cadrul activităților desfășurate pentru limitarea efectelor pandemiei, în ultimele șapte zile, structurile MAI au efectuat aproximativ 380 de misiuni de însoțire și protecție a transporturilor de vaccin împotriva COVID-19 de la Centrele Regionale de Depozitare către Direcțiile Județene de Sănătate Publică, respectiv către unitățile spitalicești și centrele de vaccinare.

Pentru aceste transporturi au fost mobilizați aproximativ 1.400 de angajați MAI.

Vă reamintim că pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2 sunt în vigoare o serie de reguli de protecție sanitară.

Pentru a vă proteja împotriva virusului trebuie să purtați masca de protecție, să vă spălați sau să vă dezinfectați cât mai des mâinile și să păstrați distanța fizică față de alte persoane.

De asemenea, sunt în vigoare și alte măsuri care se aplică în funcție de rata de infectare din zona în care vă aflați. Sunt interzise desfășurarea de petreceri sau organizarea de evenimente private, precum mese festive, în spații închise sau deschise.

Mulțumim cetățenilor și operatorilor economici care dau dovadă de responsabilitate și respectă măsurile pentru limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19, înțelegând că doar printr-un efort comun vom putea reveni la normalitate.”, a declarat Monica Dajbog.

Vezi și

A izbucnit un scandal uriaș în Poliție! ‘Uite, măi prăpăditule!’, ‘Fugi înapoi la nașul tău și pupă-i ghiulul’, ‘Tu mă ameninți pe mine?’

SURSE Lucian Bode ar urma să dea startul la ‘execuții’! Bogdan Despescu ar avea zilele numărate în fruntea MAI!

Super veste pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare