Rareș Bogdan dă semnalul: E momentul!

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, trage un puternic semnal de alarmă pentru toți europarlamentarii români.

Eurodeputatul liberal susține că a venit timpul să batem cu pumnul în masă și să ne cerem drepturile în Parlamentul European.

Rareș Bogdan spune că trebuie tratată problema muncitorilor români sezonieri din UE, precum și aderarea țării noastre la spațiul Schengen.

Problema sezonierilor români din Uniunea Europeană a dat prilej multora să mediteze pe marginea unui paradox dureros: furnizăm forță de muncă ieftină în Spațiul Schengen, doar că nu facem parte din el. Suntem ținuți la ușă de aproape 10 ani și ni se arată că nu-i suficient de asanată corupția.

Vor spune unii că nu e chiar așa ieftin să achiți unui sezonier 1500 de euro, să-i asiguri casă, medic și o masă pe zi, dar credeți-mă că este: sezonierilor nu le sunt garantate standardele sociale și de siguranță din statul unde muncesc. Cu supă de o mazăre și un lighenaș de fasole cu cârnați saturi o familie întreagă de români, le dai și un pat să pună capul jos (dar și animalelor, la zoo!!), au unde să facă duș, iar dacă se taie în coasă și se infectează, poate ajunge medicul la timp și nu fac septicemie.”, scrie Rareș Bogdan, într-un editorial publicat de digi24.ro.

„Două abordări în relația cu Bruxelles-ul”

Există două abordări cu privire la relația cu Bruxelles-ul, dar cine poate spune fără echivoc care este cea mai bună?

Unii îi îndeamnă pe cei au șansa să vorbească în capitala Europei să dea cu pumnul în masă și să urmărească strict interesul național, cu orice risc, aducând ca argument formula „oricum, nu ne pot da afară, nu e prevăzut în Tratat!”.

Alții pun preț mai mare pe diplomație, pe considerentul că nu prinzi muște cu oțet, ci cu miere. Ambele au doza lor de romantism, dar și un mare dezavantaj: riscă să ajungă cu retorica în extremă – ori să irite și să închidă niște uși, ori să dilueze atât de mult discuțiile încât să albești văzând cu ochii”, mai spune el.

Ce ne mai rămâne?

Mai rămâne ca autoritățile de la București să găsească mereu cuvintele potrivite pentru a arăta că țara noastră este un furnizor de eurooptimism, iar românii nu trebuie discriminați. Este o perioadă când putem bate cu pumnul în masă, după ce l-am îmbrăcat într-o mănușă de catifea albastra, adică Albastrul Uniunii Europene”, concluzionează fostul jurnalist.

Vezi și

EXCLUSIV Penitenciarul Rahova, confirmare de ultimă oră, în scandalul interviului dat de Liviu Dragnea

Klaus Iohannis vrea ‘Guvernul Meu’, dar fără Ludovic Orban. Cine sunt miniștrii vizați pentru schimbare

Surpriză! Pe cine ar pregăti PSD ca premier

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare