sursa foto:  digi24.ro

Răsturnare de situație! Și-a dat demisia sau a fost demis? Ministerul de Interne anunță că Ioan Buda a fost eliberat din funcție ca urmare a evaluării situației de către MAI

Deși printr-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră s-a transmis că Ioan Buda a demisionat din funcția de inspector general al Poliției de Frontieră, din poziția Ministerului de Interne reiese altceva.

Potrivit comunicatului emis de către MAI, Ioan Buda a fost eliberat din funcție la 21 mai 2020, „ca urmare a evaluării situației operative realizate la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne”.

Ca urmare a evaluării situației operative realizate la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, s-a dispus eliberarea din funcția de inspector general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră a domnului chestor general de poliție Ioan BUDA, începând cu data de astăzi, 21 mai 2020”, a transmis Ministerul de Interne.

Totodată, în cadrul aceluiași comunicat al MAI, se precizează că Buda se pensionează de al 1 iunie 2020.

„La solicitarea ofițerului, domnul ministru al afacerilor interne, Ion Marcel VELA, a aprobat demararea formalităților pentru încetarea raporturilor de serviciu prin pensionare, începând cu data de 1 iunie 2020”, mai spune MAI.

Ministerul de Interne a mai precizat că noul șef al IGPF va fi Liviu Bute, chestor principal de poliție.

„Atribuțiile funcției de inspector general vor fi preluate de chestorul principal de poliție Liviu BUTE, adjunct al inspectorului general al Inspectoratului General al Poliției de Frontieră din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.”, se arată în comunicatul MAI.

Ce a transmis Poliția de Frontieră joi

În cursul acestei zile, chestorul general de poliție Ioan BUDA și-a înaintat demisia din funcția de inspector general al Poliției de Frontieră Române, din motive personale.

La final de mandat, chestorul general de poliție Ioan BUDA transmite polițiștilor de frontieră întreaga sa apreciere pentru efortul depus și pentru profesionalismul de care au dat dovadă constant.

De asemenea, chestorul general de poliție Ioan BUDA mulțumește pentru implicare și pentru sprijin tuturor colaboratorilor instituționali, celor din rândul societății civile, dar și organizațiilor profesionale și sindicale ale polițiștilor.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, raportul a fost înaintat, pentru aprobare, ministrului afacerilor interne”.

Vezi și

Totul a fost o mascaradă! Încătușarea de Kaufland a fost regizată de adepții lui Gregorian Bivolaru

Noi vouchere pentru angajați! Unde le-ați putea folosi

Vechea gardă a lui Florian Coldea, mișcare în plină stare de urgență! Cum ar fi forțat mâna actualei conduceri a SRI

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare