sursa foto:  cetatenie.reu

Toți românii cu pașaport sunt vizați! Ce vor primi de la MAI sau MAE

 Ministerul Afacerilor Interne, prin Direcția Generală de Pașapoarte, și Ministerul Afacerilor Externe, prin Departamentul Consular, au implementat cu sprijinul Companiei Naționale Imprimeria Română un sistem de notificare a cetățenilor români.

Astfel, pentru eficientizarea procesului de eliberare a pașapoartelor, românii care au depus un număr de telefon valabil la depunerea ultimei cereri, vor fi anunțați, înainte cu o lună sau chiar trei, printr-un sms de la MAI sau MAE, prin care vor fi informați că le expiră pașaportul.

Prin același mesaj, cetățenii vor fi încurajați să se programeze din timp pentru a evita timpii mari de așteptare din perioada de vară.

 Textul mesajului va fi: „Pașaportul dvs. va expira în curând. Pentru reînnoire, programați-vă online pe epasapoarte.ro(România) sau econsulat.ro(străinătate)“. Pentru SMS-urile transmise la nivel național, va figura ca semnatar D.G. Pașapoarte, iar în străinătate, Departamentul Consular. Mesajele vor fi trimise de la numărul scurt 1813, la eticheta de expeditor figurând termenul  PAȘAPOARTE.

De asemenea, în luna martie a.c., vor primi un SMS de notificare cetățenii cărora le-a expirat pașaportul în ultimele 6 luni.

Sistemul informatic a fost pus la dispoziție de integratorul proiectuluiSistemul Informatic Integrat de Management al Documentelor de Călătorie – E-Pass, Compania Națională Imprimeria Națională, în urma unei proceduri de achiziție derulată prin SEAP.

Printre demersurile inițiate de MAI și MAE pentru simplificarea procedurilor de obținere a pașaportului și de reducere a aglomerației de la structurile de pașapoarte, care se înregistrează mai ales vara, se numără interconectarea sistemelor informatice ale celor două ministere, măsuri pe linie legislativă (ex. proiectul de lege pentru creșterea valabilității pașapoartelor), de resurse umane (ex. încadrarea de personal din sursă externă pentru serviciile de pașapoarte) precum și organizarea uneicampanii de conștientizare a cetățenilor cu privire la necesitatea de a-și face pașaport din timp pentru a evita aglomerația din perioada concediilor.

Sloganul campaniei este ”Anul are 12 luni, nu aștepta vara! Documentele de călătorie pot fi făcute din timp.”

Vezi și Apare un nou retailer în România: Pe ce piață vrea să se impună și câte persoane va angaja

Un antreprenor local intră tare pe piață: Ce fabrică va construi și ce va produce

Gigantul Telekom ne-a dezvăluit TOTUL! Din ce motiv au fost clienții în „BEZNĂ TOTALĂ” luni

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare