RUŞINOS! Unde a dus revoluţia fiscală: Oamenii trebuie să vină cu bani de-acasă

PSD a câştigat alegerile parlamentare din 2016 promiţându-le oamenilor o viaţă mai bună, dar şi salarii mai mari. La distanță de un an de zile, ies la iveală adevăruri usturătoare. Deşi ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu spunea că niciun salariu nu va scădea, realitatea o contrazice crunt.

Şi nu scad numai salariile nesimţite, scad şi cele mai mici venituri. Un caz strigător la cer se întâmplă la o grădiniţă din ţară. O îngrijitoare cu un sfert de normă de la grădiniţa de la Roşia de Amaradia a primit o veste şoc. Va trebui să vină cu bani de-acasă pentru a merge la serviciu! Şi nu e singurul caz.

Nu mai puţin de 160 de lucrători din învăţământul din judeţul Gorj nu încasează cât trebuie să dea pentru a plăti taxele la stat. Asta da revoluţie fiscală. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean spun că este „o problemă” pe care Ministerul Educaţie va trebui să o remedieze.

Daniela Zăvelcă este îngrijitoare încadrată cu un sfert de normă la grădiniţa de centru din Roşia de Amaradia. Pentru că asigură curăţenia şi încălzirea claselor în care studiază preşcolarii, femeia este pontată cu 2 ore pe zi. Până luna trecută, încasa un salariu de circa 300 de lei. După transferul contribuţiilor de la angajator la angajat, Daniela Zăvelcă a aflat că va trebui să vină cu bani de acasă. Femeia are doi copii, de 14 şi 16 ani, ambii elevi, iar principalul venit este asigurat de soţul său, fochist la liceul din localitate.

Daniela Zăvelcă spune că va renunţa la serviciu. „Mi s-a adus la cunoştinţă că nu se ajung banii să fie plătite contribuţiile şi că trebuie să aduc bani de acasă. Dacă nu se remediază, eu stau acasă, că nu muncesc pentru stat, să mai iau şi banii de la copii. Îmi pun demisia şi stau acasă. Am şi eu doi copii, credite la bănci. Ca să mai aduc şi bani la stat din venitul soţului, nu se poate. Nu îmi veni să cred, după ce că nu erau aşa mulţi bani… Până la urmă, e de muncă. Fac focurile la sobe, nu e uşor să fii şi îngrijitor”, a explicat Daniela Zăvelcă, anunţă pandurul.ro.

Primarul din localitate spune că este o situaţie nemaiîntâlnită, care i-a pus în dificultate pe contabilii din învăţământ. „Este o situaţie fără precedent. Femeia este angajată cu taxă forfetară. Acum, cu mutarea contribuţiilor, cu creşterea procentuală a acestora, ne-am trezit că femeia trebuie să mai aducă 1 leu sau 2 lei de acasă, ca să încheie ştatul. Contabilul nu ştia cum să facă, cum îi ia banii, cu chitanţă, cu factură”, a spus Liviu Cotojman. Primarul spune că şi femeia de serviciu de la şcoala Seciuri, care este încadrată cu jumătate de normă, este afectată. Dacă până acum lua 540 de lei, de aici înainte va încasa doar 217 lei în ziua de salariu.

Vezi și Decizie luată de fiica adoptivă a Stelei Popescu: Ce s-a întâmplat cu vila regretatei artiste

Și-ar dori-o mulți români! Ce pensie încasează fostul președinte Emil Constantinescu

Guvernul Dăncilă dă o nouă taxă: Cine sunt cei vizați și ce sumă enormă vor trebui să plătească

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare