sursa foto:  info-petrila.ro

Se dau pensii pe șest! Casa de Pensii avertizează

Casa de Pensii atrage atenția că, potrivit legii, CSM are obligația de a o înștiința cu privire la cazurile de magistrați condamnați penal pentru a le înceta plata pensiei speciale, în baza articolului 83 indice 2 din legea 303/2004 modificată privind statutul magistraților

Casa Națională de Pensii a identificat un singur fost magistrat condamnat penal care încasează pensie de serviciu, potrivit unui răspuns al Casei de pensii către .ro.

Măsura de încetare a acordării pensiei de serviciu pentru magistrații condamnați a fost introdusă în lege, abia din 27 iulie 2014, de către fostul ministru PSD al Justiției ,Robert Cazanciuc.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ÎCCJ) a stabilit însă, într-o decizie privind dezlegarea unor chestiuni de drept, că interdicția de a încasa pensie de serviciu de către magistrații condamnați penal se aplică doar de la intrarea în vigoare a legii 118/2004 pentru completarea legii 303/2004, adică din 27 iulie 2014.

Prin urmare, toți magistrații condamnați penal, care apucaseră să iasă la pensie și să încaseze pensie de serviciu înainte de această dată, primesc pensia de serviciu și astăzi, au explicat mai mulți specialiști în drept.

Un exemplu ar fi fostul judecător ÎCCJ Florin Costiniu, condamnat la 4 ani cu suspendare pentru corupție în dosarul fostului senator PSD Cătălin Voicu în aprilie 2013. În momentul condamnării, el încasa o pensie de serviciu de 16.063 de lei, iar acum încasează peste 20.000 de lei.

Un alt exemplu este procurorul Sterian Guli, fost șef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, condamnat definitiv pentru corupţie la o pedeapsă de 2 ani de închisoare cu executare pe 10 martie 2014. La momentul condamnării, el încasa pensie de serviciu de9.200 de lei pe lună, potrivit g4.

Vezi și:EXCLUSIV Succesorul Laurei Codruța Kovesi a dat în judecată Statul Român! A atacat inclusiv Guvernul!

EXCLUSIV Ministrul Marcel Vela echipează Poliția! Mutarea făcută în luna februarie

Omul Sistemului din CSM a fost executat! Codruț Olaru trecut pe linie moartă de Codruța Kovesi

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare