sursa foto:  stirileprotv.ro

Se modifică legea pensiilor! Ministrul Muncii, Marius Budăi: ‘În aceste trei variante propunerea principală este rezolvarea inechităților și în urma recalculării să nu scadă absolut nicio pensie’

Vești importante pentru toți pensionarii din România! Se modifică legea pensiilor.

 

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a anunţat că are pe masă trei variante pentru recalcularea tuturor pensiilor, nu numai a celor speciale.

 

Noi, Ministerul Muncii, în colaborare cu directă cu Casa Națională de Pensii Publice, încheiem astăzi sau mâine, cel târziu, trei variante ale legii pensiilor.

Așa cum s-a stabilit în programul de guvernare, plecăm de la analiza legii 127 și acele trei variante le vom pune pe masa coaliției pentru decizie și așteptăm decizia coaliției, pentru că trebuie să continuăm apoi cu o formulă și cu un studiu de impact mai amănunțit cu Banca Mondială.

Ulterior, vreau să demarez discuțiile cu sindicatele, cu partenerii sociali și cu asociațiile de pensionari, pentru că așa mi se pare normal. Nu cred că ceea ce s-a întâmplat la scrierea PNRR trebuie să se mai repete„, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi.

Oficialul spune că la baza celor trei propuneri de recalculare a pensiilor stă principiul echităţii.

Ce cuprind cele trei propuneri de recalculare a pensiilor

Este primul principiu de la care am plecat, pentru că este și normal să fie așa, la contribuții relativ egale să avem să avem pensii egale și, atunci, acesta este principiul de bază. 

De asta și în această perioadă noi continuăm preluarea datelor în format electronic, separarea datelor din perioadă contributivă cu perioade de asimilate, sporurile cu caracter permanent, separate de sporurile care nu au avut caracter permanent, sporuri care au fost luate în calcul la momentul intrării la pensii, sporuri care nu au fost luate în calcul. 

În aceste trei variante propunerea principală este rezolvarea inechităților și în urma recalculării să nu scadă absolut nicio pensie și, bineînțeles, că vor fi și majorări de pensii atunci când coaliția o va decide (…).

Așa cum știți, trebuia să am o lege terminată până la 31 martie, este aceasta în lucru. Nu se ține neapărat la aceste termene, cât se ține la a avea o lege discutată cu toți cei interesați. 

Marius Budăi promite că niciun român nu va pierde bani după recalcularea pensiilor

În primul rând, să nu se mai repete greșeala de la scrierea PNRR. Eu nu voi face așa ceva„, a completat oficialul de la Muncă.

Nu în ultimul rând, Marius Budăi a afirmat că, în urma recalculării pensiilor, niciun român nu va pierde bani.

E exclus să fie așa ceva cât eu voi avea funcție de ministru„, a precizat ministrul Muncii, Marius Budăi, conform antena3.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare