sursa foto:  Facebook

Și bogații fac economie! Celebrul bucătar Salt Bae a oprit căldura pentru că factura la energie e prea mare

În restaurantul celebrului Salt Bae s-a pus piciorul în prag. Chiar dacă o friptură costă 800 de euro, bucătarul a decis oprirea căldurii pentru că factura la energie este prea mare.

Clienții unui cunoscut restaurant londonez nu vor mai avea parte de tot confortul, deoarece pe fondul creșterii facturilor la energie, căldura în incinta localului a fost închisă. Chiar dacă prețul din meniul restaurantului este unul destul de piperat, conducerea a decis oprirea căldurii pentru a face economie. Nusr-Et steakhouse, este un restaurant amplasat în incinta hotelului Park Tower din Knightsbridge, fiind proprietatea celebrului chef Salt Bae, un măcelar turc devenit un specialist în fripturi, al cărui nume real este Nusret Gökçe.

O porție de mușchi wagyu restaurantul la Nusr-Et steakhouse costă 680 de lire sterline, iar o friptură tomahawk 630 de lire sterline. Compania, care a fost fondată de Salt Bae, un măcelar turc devenit vânzător de fripturi al cărui nume real este Nusret Gökçe, a declarat că profiturile înainte de impozitare au crescut cu 44% la aproape 3,3 milioane de lire sterline în 2022, deoarece vânzările au crescut cu aproape 66%, până la 13,6 milioane de lire sterline în 2022.

Vezi și: Un britanic din Cluj dă vina pe români pentru prețurile exagerate din restaurante: ”Lucrurile au scăpat de sub control”

Restaurantul lui Salt Bae a căutat să îmbunătățească eficiența energetică

Aflat în elita restaurantelor londoneze, Nusr-Et steakhouse s-a angajat față de eficiența operațională, iar renovarea restaurantului din Londra a inclus lumini LED și izolare cu economie de energie. Lansat în 2021, pe fondul scăderii cererii, restaurantul a mai redus prețurile în ultima perioadă și a renunțat la anumite preparate, cum ar fi friptura acoperită cu aur, care costa de 1.450 de lire sterline. Singurul preparat acoperit cu aur aflat acum în meniu, care odată era plin de tot felul de preparate din carne învelite în aur, este o baclava cu fistic care costă 50 de lire sterline.

Prețurile energiei au crescut în 2022, deoarece invazia Ucrainei de către Rusia a dus la creșterea prețurilor cu ridicata la gaze. Afacerile au încercat să contracareze creșterea facturilor: comercianții au redus luminile și au coborât termostatul, în timp ce restaurantele și pub-urile au redus personalul, au simplificat meniurile sau au fost forțate să închidă.

Întreprinderile s-au luptat, de asemenea, cu facturile în creștere și cu probleme legate de Covid și Brexit în 2022. Cu toate acestea, directorii Nusret UK au declarat că grupul de restaurante, care este controlat de conglomeratul turc Doğuş Group, a transmis că a avut performanțe mai bune decât se prevedea în ultimele trei luni din 2021, când varianta Omicron a Covid-19 a afectat industria ospitalității, și în conformitate cu așteptările în 2022.

Citește și: Adevăratul patron al Transylvania Steakhouse spune că restaurantul e profitabil. De ce vrea să renunțe la afacerea din Cluj Napoca

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare