sursa foto:  ebihoreanul.ro

Situație fără precedent anunțată de Alexandru Rafila! ‘Există pericolul ca tratamentul să nu mai fie posibil’

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și candidat din partea PSD la alegerile parlamentare, anunță că România s-ar putea confrunta în curând cu o situație fără precedent.

Concret, Rafila crede că există pericolul ca, în curând, tratamentul în secțiile de Terapie Intensivă să nu mai fie posibil.

În ultima săptămână am ajuns la valori care au depășit așteptările tuturor. Probabil că vom avea cifre cel puțin la fel de mari, iar lucrul acesta are un impact extraordinar de grav pentru că se va răsfrânge peste 7-10-15 zile asupra sistemul de sănătate. Există pericolul ca tratamentul în secțiile de Terapie Intensivă să nu mai fie posibil, iar lucrul acesta va genera un număr de decese important”, a spus Alexandru Rafila, joi, la sediul PSD.

În ceea ce privește capacitatea de testare, profesorul este de părere că aceasta ar trebui să crească semnificativ.

Apropo de capacitatea de testare, există foarte multe discuții, legate de recomandări în ceea ce privește testarea. Trebuie să știți că raportarea cazurilor de coronavirus în sistem european se face numai după confirmarea unui caz prin test PCR.

Deci, creșterea capacității de testare este esențială. Însă nu oricum. Important este nu numai să creștem numărul acestor teste, dar noi trebuie să fim siguri că aceste teste care se efectuează sunt teste de bună calitate iar laboratoarele se găsesc într-un sistem de control al calității”, a mai spus Alexandru Rafila.

Vezi și

EXCLUSIV Creștere uluitoare a pensiei lui Gabriel Oprea! De la 612 lei, pensia fostului vicepremier s-a majorat la 8.000 de lei pe lună

Un polițist de la Investigații Criminale face apel la bugetari să renunțe la sporul Covid: Să avem cu toții puțină decență!

Unul dintre cei mai mari jucători de pe piața de retail din România scoate la vânzare mai multe magazine în București și în marile orașe din țară

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare